gehoorzaamheidstraining hond cursus voor gehoorzaamheid en opvoeding

   Cursussen gehoorzaamheid

en opvoeding voor je
hond(en) kiezen?

   Na de trainingen luistert je hond zeker goed!

cursus gehoorzaamheid hond online

Kies een cursus gehoorzaamheid voor honden

Dan weet je zeker dat je hond goed luistert!

We maken het kiezen van de juiste honden training voor gehoorzaamheid zo makkelijk mogelijk voor je.

Gehoorzaamheidstraining hond

Een goed opgevoede sociale hond die naar je luistert…. Dat wil jij toch ook?

gehoorzaamheidstraining hond puppy training online cursus

Wat is de beste puppy cursus als je nog geen puppy training hebt gevolgd? Puppy training: Puppypower!

Je puppy is lief, maar soms wat stout... Je wilt dat hij luistert. Wil je jouw puppy zindelijk maken? Hem leren te luisteren op commando? Heb je vragen over: verzorging, eten, uitlaten, alleen thuisblijven, etc? Dan is dit dé alles-in-een puppy cursus om mee te beginnen!
online hondentraining voor gehoorzaamheid gehoorzaamheidstraining hond

Je puppy's gedrag verandert. Pubertijd! Deze pubercursus voor je hond voorkomt veel problemen en/of lost ze op!

De puberteit van honden is een lastige periode voor hun baasjes. Puppy's reageren ineens heftig op prikkels. Luisteren? Nee, dat doen ze niet meer. Daarom ontstaan in deze periode ook veel problemen. De pubercursus voor je hond voorkomt veel stress en lost die problemen op!

gehoorzaamheidstraining hond volgen vanuit huis online

Gehoorzaamheidstraining voor je nieuwe hond. Dit is de beste hondentraining voor asielhonden / herplaatsers.

Gehoorzaamheidstraining voor als je net een nieuwe hond hebt. Deze online hondentraining zorgt dat je herplaatser of adoptiehond jou snel ziet als zijn baasje. En.. Dat je hond naar jou luistert natuurlijk. Je leert over gehoorzaamheid én opvoeding in deze 16-weekse hondentraining! 

Gehoorzaamheidstraining hond

basis gehoorzaamheidstraining honden poot geven

Online gehoorzaamheidscursus: Basis Bagage.

Puppy cursus overgeslagen of heb je al even een hond, maar luistert hij niet of soms? Zijn basiscommando’s zoals ‘af’, maar moeilijk aan te leren? Kan je roepen wat je wilt, maar komt je hond de ene keer wel en dan weer niet? Dit en veel meer los je op met onze online gehoorzaamheidstraining!

Wil jij op een fijne en vriendelijke manier je hond de begeleiding geven die hij verdient?

hondentraining volwassen hond online volgen gehoorzaamheid

Je inmiddels volwassen hond luistert goed, maar.. hij en jij vervelen je een beetje? Kies de Stapje vooruit training!

Jij en je volwassen of senior hond kennen elkaar al lang. Hij luistert goed, maar.. Toch kriebelt er iets. Je wilt meer. Je hond? Die wil dat ook! Tijdens de training leer je daarom volop nieuwe activiteiten, spelletjes, uitdagingen en meer. Eigenlijk een soort van top teambuilding! 
oefeningen hondentraining bundel alle honden

Wat te doen met je hond? De inspiratie ontbreekt, help! Geen zorgen. Kies voor de 3-gangen menukaarten!

Of je nu een pup, puber of senior hond hebt. Soms ontbreekt het je aan inspiratie om wat te doen met je hond. Misschien voelt het alsof je ‘alles al gedaan hebt’ of ben je gewoon ‘klaar met elke keer wat nieuws verzinnen’. De oplossing? 3-gangen menukaarten vol activiteiten!
trainen skills hond hondentraining big 6

Zijn jij en je hond een dreamteam (in wording)? - Doe mee aan de Big 6 challenge!

Denk jij dat je hond alles al kan? Of juist nog niet, maar wil je hem dat leren? Doe dan mee aan de Big 6 challenge. Jij en je hond leren in de challenge veel nieuwe trucjes en skills ÉN laten natuurlijk zien wat jullie samen als team al kunnen. Zo ‘Wow!’ jij je omgeving!

bench training cursus hond

De online bench training is een cursus voor honden die niet rustig in een bench gaan of willen blijven.

Wil jij dat je hond of pup rustig in zijn bench gaat en blijft, maar lijkt dat maar niet te lukken (of moet je het nog gaan oefenen)? Kies dan voor de bench training. Zo gaat én blijft je hond of pup met gemak rustig in zijn bench.

Masterclasses gehoorzaamheid en opvoeding

hoe maak je je puppy zindelijk

Heb jij een pup, puber of volwassen hond die nog niet (helemaal) zindelijk is? Laat het binnen plassen snel stoppen met deze  zindelijkheidstraining!

Je pup is een schatje, hij luistert ook best goed, maar zijn 'ongelukjes' met binnen plassen,  je natte sokken en dweil-sessies? Dat mag nou onderhand weleens afgelopen zijn, toch? Los het op met de masterclass zindelijkheidstraining voor is! Deze training is ook geschikt voor pubers en volwassene honden.

puppy bijten afleren cursus online

Je pup bijt. Au! Je maakt je een beetje zorgen, wat als het erger wordt? Relax! De 'puppy bijten afleren' masterclass? Die leert je pup het zo af!

Je pup is schattig om te zien, maar zijn tandjes? Die zijn best scherp. Au! Bijt hij je nou uit speelsheid? Of om je te laten zien dat hij de baas is? Of een andere reden? Hoe dan ook, dit moet stoppen. Want je wilt niet dat het straks fout gaat. Deze puppycursus masterclass leert je pup het bijten af!
puppy socialisatie cursus van maanen loca

Lijkt je pup verlegen of bang? Lijkt hij moeite te hebben met bepaalde mensen of situaties? De puppy socialisatie masterclass helpt je lieve pup er snel vanaf!

Je hebt het idee dat je puppy heel verlegen of bang is. Je snapt niet waarom hij moeite lijkt te hebben met bepaalde: situaties, mensen, kinderen, andere honden of die lieve kat van de buren. Met de puppy socialisatie masterclass training zorg jij dat je een super sociale en lieve pup krijgt!

gehoorzaamheidstraining volgen met je honden clicker training werkt goed bij een hond

Moeite met je hond wat aanleren? Met de 'magische marker' hondentraining wordt je hond wat nieuws aanleren kinderspel!

Hoe fijn zou het zijn als je hond echt begrijpt wat je wilt? Dat je hond op de juiste manier leert wat jij wilt dat hij leert, niet iets 'wat er soort van wel op lijkt'. En dat hij dat ook keer op keer doet, niet 1 keer per zoveel tijd met goed geluk... Met de magische marker clicker training wordt je hond trainen een makkie! Wil jij je hond snel en makkelijk trainen? 


100% garantie op de hondentrainingen!

Omdat we zeker weten dat onze honden trainingen  jou en je hond helpen, bieden we je een aanbod zonder enig risico. Ben jij binnen de eerste 30 dagen niet volledig tevreden over een van onze online hondentrainingen? Dan krijg je van ons gewoon je geld weer terug. Zo weet jij 100% zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

1-op-1 les of juist de verbinding met andere hondenliefhebbers opzoeken? Het kan allemaal in onze online hondenschool!

advies hond online zoom meeting

Andere vragen of wil je even 1-op-1 advies over je hond? Kies de 1-op-1 zoom sessie.

Elke hond is anders, ieder baasje én elke omgeving waar zij zich in bevinden . In veel gevallen zal je de antwoorden tot in detail in onze trainingen vinden, maar twijfel je nog? Of wil je snel antwoord op specifieke vragen? Kies dan voor een 1-op-1 zoom sessie! Ga lekker zitten op de bank thuis en krijg het beste persoonlijke advies, PLUS een maatwerk plan om jouw uitdaging op te lossen. Wil je al een sessie boeken? Bezoek dan snel de pagina door te klikken op de knop.

online hondenclub Van Maanen LOCA licentie

Pssssttt.. Hondenliefhebber. Kom jij ook bij onze gezellige (online) LOCA Club?

Krijg gegarandeerd een betere band met je hond. Naast veel leren, heb je ook contact met veel andere gelijkgestemde hondenbezitters. Heel gezellig dus! En.... Er zijn extra cursussen, e-books, etc. uitsluitend voor Clubleden. Wil je ooit stoppen of even pauzeren? Relax. De club is maandelijks opzegbaar 😊  O ja, combineer je de Club met een losse cursus? Dan krijg je onbeperkte individuele begeleiding. Kom jij ook gezellig bij de club?

30 dagen niet goed = geld terug garantie op alle cursussen

Veelgestelde vragen over de online gehoorzaamheidstrainingen

Wat is een gehoorzaamheidstraining voor honden?

Een gehoorzaamheidscursus is een training die je volgt waarin je jouw hond leert te luisteren. Specifiek leer je jouw hond te reageren op bepaalde commando's. Denk bijvoorbeeld aan: 'zit' of 'wacht', zodat je hond niet snel de weg opschiet wanneer er een auto aankomt, maar ook 'kom', zodat je hond niet te ver wegrent als hij los mag in het bos. Zo zijn er nog tal van andere commando's die je jouw hond misschien wilt aanleren, ook de leuke zoals 'geef poot' of 'rol'. In en na de gehoorzaamheidstraining kan je jouw hond steeds complexere commando's en gedrag aanleren.

Waarom is een gehoorzaamheidstraining voor je hond belangrijk?

Dat een hond luistert naar je aanwijzingen is belangrijk voor zijn veiligheid, die van jou en anderen. Als je hond niet komt wanneer je roept, is dat namelijk gevaarlijk, niet alleen voor je hond, maar ook voor de omgeving.
Het is belangrijk dat je hond weet wat hij wel en niet mag in een mensenmaatschappij. Een gehoorzame hond is voor de eigenaar ook prettiger om in huis te hebben. Voor de hond zelf biedt gehoorzaamheidstraining leuke uitdagingen en mentale verrijking! Ook maakt het de band tussen baas en hond sterker en beter.

Wat is een goede basiscursus hondentraining?

Als je hond nog helemaal moet beginnen met trainen, Big 6. Daarin leer je basis van beloningsgericht trainen, je hond motiveren en gebruik van beloningssignaal. Je kan ook starten met Magische Marker als je je hond wel al iets beter kent. Kan je je hond al goed motiveren en belonen, maar heeft je hond betere basis gehoorzaamheid nodig? Dan kan je starten met de gehoorzaamheidstraining: Basis Bagage.

Hoe snel zal ik merken dat mijn hond beter luistert?

Je merkt in de eerst week al voorzichtige resultaten en elke week wat meer. Hoe lang het precies duurt? Dat ligt aan drie dingen: hoeveel tijd je vrijmaakt, hoe vaak je traint en hoe lang jij en je hond zich kunnen concentreren. Andere baasjes geven aan snel resultaten te boeken, dus dat zal bij jou waarschijnlijk precies zo zijn!

Hoe krijg je een gehoorzame hond?

Als je hond een goede gehoorzaamheidstraining krijgt die hij leuk vindt! Je beloont hem of haar voor goed gedrag. Je hond zal dan veel sneller naar je luisteren. Ook na de training, wanneer je geen hondensnoepjes op zak hebt. Je traint hem te luisteren naar simpele commando's zoals 'lig', 'af' en 'geef poot'. Is gedrag aanleren eenmaal een routine geworden? Dan breidt je de gehoorzaamheid van je hond steeds verder uit. Zo gehoorzaamt hij jou, met en zelfs zonder commando's.

Wat kost een gehoorzaamheidstraining?

De uitgebreide gehoorzaamheidstrainingen van 16-weken kosten op dit moment €117,-, zoals bijvoorbeeld de puppy cursus.. De Kleinere trainingen? Die kosten natuurlijk minder. Ze starten al bij €37,- euro. Let op: de prijzen kunnen altijd veranderen.

Kost een online gehoorzaamheidstraining veel tijd?

Een uitgebreide gehoorzaamheidstraining duurt 16 weken. Met slechts een paar minuten per dag zal jij je hond enorm veel leren. Lukt dat niet elke dag? Geen probleem. Wil je juist meer trainen, ook dat kan! Jij bepaalt zelf het tempo en het moment waarop je traint. We raden wel aan in ieder geval meerdere keren per week een paar minuten te oefenen. Zo zie je het snelst resultaat.

Zijn de gehoorzaamheidstrainingen wel geschikt voor mijn hond?

Ja! De gehoorzaamheidstrainingen zijn geschikt voor ieder baasje en elke hond (van ieder ras). Je kan altijd meedoen, ongeacht jouw conditie of die van je hond. We maken wel onderscheid in:
• Puppy training.
• Training van je puberende hond of nieuwe hond.
• Volwassen honden.
• Training voor senior honden.

Welke honden cursus volg ik om mijn hond commando's aan te leren?

In alle cursussen besteden we aandacht aan het aanleren van gedrag, dus dat je hond bepaalde gedragingen op een commando kan uitvoeren. Beste basis van gedrag aanleren vind je bij Magische Marker. Met deze methode kan je je hond het snelste en makkelijkste elke oefening aanleren!

Wat maakt jullie gehoorzaamheidstrainingen anders?

De gehoorzaamheid- en opvoedingstrainingen van Van Maanen LOCA kan je het best omschrijven als "ontwikkelingstrainingen". We horen vaak terug van cursisten dat dit, op positieve wijze, echt anders is dan ze als cursist gewend zijn bij andere hondenscholen.

We horen vaak terug dat de hond veel makkelijker bij de les blijft. Hoe dat komt? Wij denken dat het ligt aan twee dingen:

1. We zijn veel meer gericht op de motivatie van de hond, de insteek is dus ook anders dan bij een hondenschool. De training is letterlijk veel speelser. Dat is leuker voor jou én voor je hond, iets wat we ook vaak terughoren van cursisten.

2. Er zit veel meer variatie in de gehoorzaamheid training. Meestal bestaan gedragstrainingen uit commando's leren als; "zit", "af" en "geef poot". Omdat we veel meer variatie bieden kan je hond langer zijn aandacht bij de training houden.

Helpt een gehoorzaamheidstraining ook bij specifieke (gedrags)problemen?

Een gehoorzaamheidstraining is de basis van alles. Waarom? Je leert jouw hond zelfstandig bepaald gedrag af te leren. Of liever gezegd: je leert je hond bepaald gedrag aan te leren. De kans is groot dat je jouw specifieke probleem daardoor zelf kan oplossen OF dat het zelfs al behandeld wordt in de cursus. Heeft je hond voor jouw gevoel serieuze gedragsproblemen, zoals: bijten? Dan kan je tijdens of na de training altijd 1-op-1 begeleiding bijboeken en/of een cursus voor dat gedrag volgen.

Wil jij, net als duizenden andere baasjes, makkelijk en praktisch resultaat boeken?

Zet dan vandaag, samen met je soulmate, de stap naar een perfecte relatie!

Gehoorzaamheid training

Gehoorzaamheidstraining hond

Hoe vaak moet ik oefenen met mijn hond voor de beste resultaten bij gehoorzaamheidstraining?
Wil je de beste resultaten zien bij een gehoorzaamheidstraining? Dan is regelmatig oefenen de beste optie. Als het lukt, train dan elke dag een paar keer een kwartiertje. Het is belangrijk aandacht te besteden aan de gehoorzaamheidstraining van je hond, want het is meer dan alleen blijf en zit aanleren. En.. als baasje wil je het meeste uit je tijd halen. Daarom is het goed om te weten dat dagelijkse kortere trainingssessies beter werken dan af en toe een lange sessie. Let op, ook bij gehoorzaamheidstraining voor je hond geldt dat consistentie en geduld belangrijk zijn. Dit maakt van de gehoorzaamheidstrainingen die je volgt een succes!

Wat als mijn hond moeite heeft met bepaalde onderdelen van gehoorzaamheidstraining?


Relax, het is normaal dat sommige honden moeite hebben met bepaalde onderdelen van een gehoorzaamheidstraining. Gelukkig kan je elke les zo vaak als je wilt terugspoelen of opnieuw bekijken. Het is op die momenten extra belangrijk om geduldig en begripvol te blijven. Blijft je hond consistent moeite hebben met een bepaald commando of gedrag? Overweeg dan Minna om advies te vragen via een 1-op-1 zoomsessie of door lid te worden van de LOCA club. Daar krijg je onbeperkt begeleiding bij de gehoorzaamheidscursus volgt.

Gehoorzaamheidstraining hond; ook geschikt voor oudere honden?


Ja! Gehoorzaamheidstraining is geschikt voor honden van alle leeftijden. Het is nooit te laat om te beginnen met een gehoorzaamheidscursus. Als je hond wat ouder is heeft hij misschien wel iets meer tijd nodig hebben om nieuwe commando's te leren, maar met geduld en een positieve trainingwijze kan ook een oude hond uitstekend nieuwe vaardigheden aanleren. Onze gehoorzaamheidstrainingen zijn ontworpen om zowel jonge als oudere honden te ondersteunen in hun leerproces. Heb je nog een puppy? Begin dan met de puppy training voor je aan een gehoorzaamheidstraining begint.

Gehoorzaamheidstraining hond, baasje en teamwork!

Gehoorzaamheidstraining hondWaarom een gehoorzaamheidstraining voor je hond volgen?Of je nu een Chihuahua, Mopshond, Duitse herder, Labradoodle, een Sint-Bernard of ander ras hebt.. Honden gehoorzaamheidstraining is en blijft belangrijk voor elke hond. Je puppy of hond heeft jou als baasje namelijk nodig om te veranderen in de lieve gezinshond die jij altijd al wilde. Dat lukt je hond alleen omdat jij hem dagelijks op de juiste manier begeleid, met hem traint en hem dat hebt geleerd. Online gehoorzaamheidstraining zorgt dat jij kennis in huis hebt, met stap-voor-stap uitleg, oefeningen en lesmateriaal dat van jou de beste hondentrainer voor je hond maakt.

Wees gerust, daar hoef jij helemaal geen dure woordjes zoals operante conditionering tot in detail voor te kennen. Want Minna is een hondentrainer die je graag alles uitlegt aan de hand van herkenbare voorbeelden. In de modules vindt je dus ook volop uitleg over verschillende problemen die je tegen kunt komen in dagelijkse situaties, dat leert wel zo makkelijk. Hierdoor weet jij direct wat je wel en juist niet moet doen (en dankzij jou je hond dus ook)!

Door deze vorm van uitleg is de online gehoorzaamheidscursus die je kiest makkelijk te begrijpen, direct toepasbaar en altijd een succes. Zowel voor jou als je trouwe viervoeter. Wat je wel moet doen om het succes van een honden gehoorzaamheidstraining te garanderen? Dat is dagelijks lekker trainen met je hond natuurlijk! En let op.. Dat trainen doe je niet alleen. Je hond is een evenwaardig lid van jouw trainingsteam. Zeker bij gehoorzaamheidstrainingen draait het namelijk allemaal om het teamwork tussen baasje en hond.

Voor succes moeten jullie dus beiden gemotiveerd zijn. Denk je nu "ik wil graag mijn best doen en zorgen dat hij goed luistert, maar hoe motiveer ik mijn hond zelf dan?" geen zorgen, ook dat leer je ook in de gehoorzaamheidstraining! Je zal merken dat na een gehoorzaamheidstraining je hond met alle liefde naar je luistert!

30+ jaar

Ervaring in hondentraining

19.000+

Tevreden baasjes en honden

22+ jaar

Gediplomeerd

27.000+

E-book Downloads