Hondencursussen kies een online hondencursus die geschikt is voor je hond

Hondencursus

Dé beste online hondencursussen
voor jouw hond.

Online hondencursussen hondenschool voor thuis trainen met je hond of puppy

Online hondencursus volgen?

Dé beste online hondencursussen en hondentrainingen voor jouw hond

Gegarandeerd de beste hondencursus kiezen? Check snel de beste cursus voor jouw situatie. Je vindt alle online honden trainingen en uitleg via de links hieronder.

Hondencursus

Honden cursus? Lezing? Online hondenclub of een opleiding tot hondentrainer?


In onze online hondenschool vind je alles wat je nodig hebt zodat je hond goed luistert, volledig online!


Van puppy cursus tot 1-op-1 begeleiding bij gedragsproblemen. Gedoe met reizen en plannen? Dat is verleden tijd. In onze online hondenschool volg jij een hondentraining wanneer het jou uitkomt, lekker vanuit huis. Wel zo makkelijk, toch? 


Of je nu een pup of senior hebt, een Duitse herder, Labrador of Rottweiler.  De online hondentrainingen zijn geschikt voor ieder baasje en elke hond! Via deze pagina vind je al onze honden trainingen.
online puppy training hond jong


Nog geen puppy training gevolgd? Kies de puppy training: Puppypower!

Je puppy is schattig, maar soms ook stout... luisteren? Dat doet hij niet zo graag, hij wil spelen! Logisch. Maar.. 


Puppy training? Dat is net zo belangrijk voor de ontwikkeling van je pup, als de basisschool is voor de ontwikkeling van een kind. Dus..


Wil jij jouw puppy zindelijk maken? Hem leren luisteren, gedrag op commando aanleren? Op een positieve manier natuurlijk! En..


Heb je vragen over: verzorging, eten, uitlaten, alleen thuisblijven, etc? Dan is dit dé alles-in-een puppy cursus om mee te beginnen!

Hondencursussen

Welke online honden training is de beste voor jouw hond?

honden-opvoeding-gehoorzaamheid-trainingen-online-volgen

Honden cursus die je hond goed laat luisteren? Bekijk onze opvoeding- en gehoorzaamheidtrainingen.

Je wilt dat je hond goed luistert, logisch! Alle trainingen die daarbij horen vind je daarom in dit handige overzicht. Of je nu naar een puppy cursus zoekt, een honden training voor je net herplaatste hond of de opvoeding van je senior een opfrisbeurt wilt geven, je vindt het hier!
gedragsproblemen-hond-cursussen-overzicht-bekijken-online

Hondencursussen voor als je hond een specifiek gedragsprobleem heeft? Voor elk gedrag een cursus.

Je hond is lief, maar op sommige punten.. Is er toch écht een probleem. Hij gromt bijv. als je in zijn buurt komt en je bent bijv. bang dat hij ooit iemand bijt. Gaat de deurbel? Dan blijft je hond maar blaffen. Of hij piept aan een stuk als hij alleen thuis moet blijven. Voor elk gedrag is er een honden cursus.
loca fun cursus honden

Hondencursus volgen waarin fun met je hond centraal staat? Check snel dit fun trainingen overzicht!

Je wilt natuurlijk leuke dingen doen met je beste maatje. Maar hoe én wat? Kies uit onze fantastische fun cursussen! Gewoon plezier hebben of sportief samenwerken? Jij kiest! In dit handige overzicht vind je écht alles! Van foto's maken tot fun bundel, van spelletjes tot challenges en zelfs dogdance training!

Ervaringen van andere baasjes

De band met mijn hond verbeterd!

Heel leuke en leerrijke info, tips en spelletjes, Hierdoor is de band met mijn hond al veel verbeterd en begrijp ik hem ook beter.
An Matthys

Zonder moeite veel geleerd.

Ze werken op de leukste en liefste manier met honden. Alles wat zij voor doen krijg ik zonder moeite aan mijn hond geleerd. Zelf leer ik ook heel veel.
Manon van As
Makkelijk en leuk leren.

Ik heb echt zoveel van jullie geleerd! Het verbaast me dat het eigenlijk zo makkelijk en leuk is om je hond dingen te leren op de "Minna manier".

Dinja van Der Scheer

Combineer je gedragscursus met 3 of 6 maanden
onbeperkte individuele begeleiding 🐶🤗

hondencursus hondentrainer Minna van Van maanen LOCA

Ik ben zeer dankbaar dat ik in al die jaren zoveel honden en baasjes dichter bij elkaar heb kunnen brengen

Minna

100% garantie op alle cursussen!

Of je nu een pup of volwassen hond hebt, een Duitse herder of Chihuahua, we  weten zeker dat onze hondentraining jou en jouw hond helpen! Daarom bieden we je een aanbod zonder enig risico. Ben jij binnen de eerste 30 dagen niet volledig tevreden over een cursus? Dan krijg je van ons gewoon je geld weer terug. Zo weet jij 100% zeker dat je de juiste maakt.

Kan je meer doen dan een hondencursus in onze online hondenschool? Jazeker!


Ken je onze 2 online Clubs?

soulmates club

De Soulmates Club

Deze Club is voor iedereen die graag een echte magische connectie met z'n hond wil.
Gevolg; je hond gaat perfect luisteren, jullie worden een ijzersterk team!


Minna heeft van haar 30+ jaar ervaring een eigen methode ontwikkeld en die in een systeem gegoten.
Het enige wat je hoeft te doen is de stap-voor-stap-video's te volgen. Simpel!

Een online community zit bij de club inbegrepen, dus je kunt al je vragen dagelijks stellen en maandelijks is er een q&a van Minna.


In de Soulmates Club ontwikkel je die ijzersterke basis tussen jou en je hond. Wanneer jullie deze hebben opgebouwd, dan kun je verder gaan met alle fun cursussen in de LOCA Club.
Succes verzekerd!


Zo makkelijk, elke maand opzegbaar en voor maar 7,- per maand. 😊


Bij deze Club kun je elke dag aansluiten.

Loca club honden club

De LOCA Club

Een paar keer per jaar openen de deuren voor nieuwe leden.
Wil jij als eerste een seintje wanneer de deuren weer open gaan? Plaats jezelf op de wachtlijst met de button hieronder.


Bij de LOCA Club draait het om fun, actie, contact met veel gelijkgestemde hondenbaasjes, je kennis vergroten, altijd al je vragen kunnen voorleggen aan professionals. 
En....er zijn ook extra cursussen, e-books, challenges en webinars die uitsluitend te volgen zijn in de LOCA Club. 


En wil je onverhoopt toch ooit stoppen? Geen zorgen, de club is gewoon maandelijks opzegbaar 😊


Kom jij gezellig bij de club? 

hondencursus van een hondentrainer volg een cursus of krijg advies krijgen van een kynologisch instructeur

Andere vragen of wil je even 1-op-1 advies over je hond? Kies de 1-op-1 zoom sessie.

Elke hond, baasje én de omgeving waar zij zich in bevinden is anders. Vaak vind je de antwoorden tot in detail in onze trainingen, twijfel je tussen bepaalde hondencursussen? Of wil je snel antwoord op specifieke vragen? Kies dan voor een 1-op-1 zoom sessie! Ga lekker zitten op de bank thuis en krijg het beste persoonlijke advies, PLUS een maatwerk plan om jouw uitdaging op te lossen. Wil je al een sessie boeken?

hondencursus workshop honden training workshops en lezingen door hondentrainer

Heb jij een hondenschool of wil je als honden eigenaar een dagje teambuilding met je hond?

Of je nu een hondeneigenaar bent of eigenaar van een hondenschool, een baasje of getrainde professional. Wij hebben lezingen en workshops waarmee je gegarandeerd een leuke, leerzame dag hebt. Versterk het clubgevoel van je leden, vergroot de kennis van je instructieteam of je bekendheid OF geniet simpelweg door mee te doen! De LOCA workshops worden georganiseerd door het hele land!

Veelgestelde vragen over de online hondenschool

Hoe duur is een hondencursus?

Een hondencursus kost gemiddeld €15,- tot €60,- per les, exclusief reiskosten. Je betaalt minimaal €15,- tot 30,- voor een groepsles en tot €170,- voor een individuele trainingssessie met je hond.
Bij de meeste hondenscholen kom je 8-12x bijeen voor een puppycursus of gehoorzaamheidstraining. Omgerekend is dat in totaal €180,- tot €300,- per training bij groepsles en tot wel €1170,- voor een individuele hondentraining.

Gelukkig zijn onze hondencursussen online, daardoor kunnen we ze een stuk goedkoper aanbieden én je hebt geen reiskosten natuurlijk. Onze puppy training (Puppycursus) kost bijvoorbeeld maar €117,- terwijl hij 16 weken duurt en een stuk uitgebreider is dan een gewone puppy training. Hetzelfde geldt voor onze uitgebreide trainingen (waarin gehoorzaamheid en gedrag worden behandelt) voor pubers, herplaatsers en asielhonden.

Welke cursussen zijn er voor honden?

De meest bekende cursussen voor honden bij online hondenschool LOCA zijn: de puppy training (Puppycursus), opvoedings- en gehoorzaamheidstraining.
Naast deze cursussen zijn er ook specifieke cursussen voor honden met gedragsproblemen. Dit zijn afgebakende cursussen voor veelvoorkomende problemen zoals: wanneer je hond trekt aan de lijn, uitvalt naar anderen (reactief gedrag), niet alleen thuis kan blijven (verlatingsangst) of bang is voor vuurwerk (vuurwerktraining). Deze gedragscursussen worden vaak niet standaard aangeboden bij hondenscholen, omdat het probleem vaak thuis plaatsvindt of omdat het niet raadzaam is in groepsverband te oefenen om het probleem op te lossen.

Verder zijn er trainingen voor hondensport en fun, zoals: dogdance training, je hond leren speuren of zoeken en wandelen leuker maken. Wij bieden alle bovenstaande cursussen.


Er zijn ook specialistische cursussen die we niet aanbieden, deze hondencursussen zijn vaak afgestemd en geschikter voor specifieke honden. Denk aan africhting (pakwerk), agility (behendigheidstraining), treibbal of schapendrijven. Opleidingen tot therapie- of blindgeleide hond worden door specifieke instanties aangeboden, maar zijn niet beschikbaar voor alle honden en eigenaren.

Werkt een online hondentraining goed?

Jazeker! Tot nu in bijna alle gevallen zelfs beter dan de meeste offline trainingen van een hondenschool. Hoe ik (Eline) dat weet? Door het te vragen aan onze leden.

Ook jij mag het gerust vragen aan alle andere baasjes uit de LOCA club! Met inmiddels meer dan 6.000 leden en een gemiddelde beoordeling van 4.9 sterren, durven MInna en ik je te garanderen dat het écht werkt.

Om je laatste twijfels weg te nemen geven we je ook nog een 30-dagen niet goed geld terug garantie. Zo ben jij 100% zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe werkt zo'n online honden training eigenlijk?

In de online leeromgeving vind je de lesstof van de cursus(sen) die je aanschaft.. Denk aan; oefeningen, checklists en natuurlijk video's met uitleg. Zo kan jij de theorie van een cursus direct in de praktijk brengen. Wat je precies krijgt?

Dat staat bij elke cursus omschreven. Jij kiest vervolgens zelf wanneer je aan de slag gaat met trainen. In slechts een paar minuten per dag kan je flinke sprongen maken met een hondentraining!

Wat is het verschil tussen een online training en een offline training?

Bij traditionele trainingen zit je vast aan planningen en moet je dingen regelen bij het reizen. Daar heb je bij een online training natuurlijk geen last van. Jij kiest om te trainen wanneer het jou uitkomt. Snap je iets niet? Dan kun je ook makkelijk even een filmpje of deel ervan opnieuw kijken, zo vaak als jij wilt zelfs! Tot slot hoef je je thuis natuurlijk ook geen zorgen te maken over afleidingen van je hond door andere honden ;)

Van wie krijg je les?

Je krijgt les van Minna en mij (Eline). Minna is kynologisch instructeur. Haar missie? Zoveel mogelijk leren, wat ze vervolgens weer aan jou kan leren. Met vele titels en certificaten van vooraanstaande internationale opleidingsinstituten ÉN duizenden geholpen baasjes is dat inmiddels behoorlijk gelukt!

In de lessen kom je mij, Eline, ook vaak tegen, ik ben de super trotse eigenaresse van Van Maanen LOCA en Van Maanen Vakantiehuizen. Mijn missie is zoveel mogelijk baasjes met elkaar in contact te brengen én jou de meest optimale band met je hond te geven!

Wat is een goede basis hondentraining?

Als je jouw hond graag dingen als "blijf", "plaats", "liggen" en meer wilt leren, is de honden cursus Basis Bagage, mits je al de skills hebt om je hond te kunnen belonen en motiveren, een goede training om mee te starten. Als dat nog niet lukt, dan start je met Big 6.

Hoe weet ik zeker welke training het beste bij mij past?

Minna en ik hebben bij elke honden training zo goed mogelijk omschreven op welke vragen een training aansluit. Daardoor weet je zeker wat voor jou de beste keuze is. Heb te toch nog twijfels na het lezen? Mail ons dan je vraag en we geven je met alle liefde ons advies over de best passende cursus.

Werkt de training wel voor mijn specifieke hond / ras?

Ja! Jouw hond is natuurlijk anders dan alle andere honden, maar de training is geschikt voor elke hond, elk ras en ieder baasje. Het is wel belangrijk dat jij je als baasje goed inzet, maar we verwachten niet anders van jou :) Minna is een kynologische instructeur met certificaten van vooraanstaande opleidingsinstituten uit diverse landen, dus je bent verzekerd van de beste honden trainer die je je maar kan wensen!

Welke honden cursus volg ik om mijn hond commando's aan te leren?

In alle cursussen besteden we aandacht aan aanleren van gedrag, dus dat je hond bepaalde gedragingen op een commando kan uitvoeren. Beste basis van gedrag aanleren vind je bij Magische Marker. Met deze methode kan je je hond het snelste en makkelijkste elke oefening aanleren!

Welke hondentraining helpt me mijn hond truckjes aan te leren?

Bij cursus DogDance besteden we aandacht aan aanleren van trucjes, maar ook in alle ontwikkelingscursussen (PuppyPower, Nieuwe Start en Stapje Vooruit) zitten modules in met trucjes!

Kan ik extra begeleiding krijgen bij een online hondentraining?

In de video's geven Minna en ik je natuurlijk duidelijke uitleg en voorbeelden, maar heb je toch nog een specifieke vraag? Geen zorgen. Er zijn meerdere leuke mogelijkheden om jouw brandende vraag/vragen te stellen.

1. Lid worden van de gezelligste online honden club (LOCA club abonnement). Hierin kan je al jouw vragen stellen en tegelijkertijd ook gezellig kletsen met andere hondenbaasjes.

2. Je kan ook een individuele sessie met Minna boeken. Dat kan in een Zoom sessie (online) of bij vakantiepark Van Maanen Vakantiehuizen (fysieke afspraak).

Wat is jullie visie op opleiden?

Minna en ik leiden samen op vanuit een positieve en informele insteek, zowel naar jou als je hond. Waarom? Omdat het werkt! Laat ik dat verduidelijken. Minna heeft door de jaren heen veel cursisten geholpen met een hond met gedragsproblemen, tot zelfs de meest schrijnende gevallen.

In bijna alle gevallen kwam er één ding overeen. Wat? Een negatieve (voor)opleiding! Een puppy zijn neus in zijn plas duwen? Dat is het slechts denkbare advies, toch wordt dit advies, net als veel andere soortgelijke adviezen, nog regelmatig gegeven. Daar moest Minna bij haar eerst hond zelf ook achter komen "Ja, je gelooft de uitleg, want die persoon zal het toch wel het beste weten?", dacht ze. Totdat haar eerste hond haar beet. Au!

Sindsdien heeft Minna zicht jarenlang bijgeschoold - en scholing geven - op het gebied van positieve trainingsmethodes voor honden!

Daardoor was gelukkig al snel het bijtgedrag van haar hond afgeleerd. Ze heeft certificaten van internationaal vooraanstaande opleidingsinstituten en is een autoriteit geworden op het gebied van hondengedrag.

Ik (Eline) ben trots dat ik samen met haar les aan jou mag geven!

30+ jaar

Ervaring in hondentraining

19.000+

Tevreden baasjes en honden

25+ jaar

Gediplomeerd

27.000+

E-book Downloads

Hondencursus; veelgestelde vragen over online hondencursussen

Voor welke leeftijden zijn hondencursussen geschikt?

Je kan direct beginnen met onze puppy training wanneer je puppy in huis komt of zelfs al daarvoor. Geen pups meer in huis?

De hondencursus: "pubercursus voor je hond" is het beste geschikt voor een puberende hond. Verder is elke hondencursus zo ontworpen dat hij geschikt is voor honden van alle leeftijden (en hondeneigenaren van alle leeftijden).

Kan ik de cursussen volgen als mijn hond al wat ouder is?
Absoluut! Onze online hondencursussen zijn geschikt voor honden van alle leeftijden, inclusief volwassen honden. Het is nooit te laat om te beginnen met trainen en de band met je hond te versterken!

Zijn de hondencursussen geschikt voor alle hondenrassen?
Ja, onze hondencursussen zijn geschikt voor alle hondenrassen. Elke hondencursus die we aanbieden is geschikt voor alle hondenrassen! Of je nu een kleine Chihuahua of een grote Duitse herder hebt, onze hondencursussen zijn geschikt voor alle honden en alle baasjes.

Hoe lang duren de hondencursussen?
Hoe lang een hondencursus duurt ligt aan de cursus die je volgt. De trainingsduur is afgestemd op het behalen van het beste resultaat. Daarom duurt de hondencursus voor puppy's en een puberhond bijvoorbeeld 16 weken. Hoe lang je met een hondencursus bezig kunt en wilt zijn varieert ook. Je kan langer doen over een hondencursus als het nodig is, bijvoorbeeld als je het even druk hebt of juist omdat je oefeningen graag wilt herhalen. Je hebt voor altijd toegang tot de hondencursus die je koopt, dus maak zo vaak gebruik als je wilt van het materiaal van de honden cursus die je hebt aangeschaft!

Zijn online hondencursussen effectief voor alle hondenrassen?

Ja! Onze hondencursussen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor alle honden, ongeacht het ras. En effectief voor baasjes natuurlijk! Zo kan je elke hondencursus precies aanpassen aan jouw behoeften en die van je hond. Met de juiste inzet en toewijding van jou als baasje, gaan jullie samen geweldige resultaten boeken! Let op, een ras kan gemiddeld wel meer of minder behoefte hebben aan bepaalde trainingen. Net als een hondencursus bij de hondenschool.

Moeite met een oefening? Snapt je hond iets niet in een keer? Relax. In tegenstelling tot een offline hondencursus, kan je bij een online hondencursus gewoon de tijd nemen en extra oefenen.

Bekijk en doe de oefening uit de honden cursus zo vaak als je wilt, net zolang tot jij en je hond de stof goed snappen. Terugkijken van de lessen, terugspoelen en extra stilstaan bij bepaalde lesstof of oefeningen? Dat is dan ook een van de grote voordelen van een online hondencursus!

Wat handig en belangrijk is: zorg voor je start met een van de hondencursussen voor een lekker ontspannen leeromgeving (bij jou thuis). Zo kunnen jij en je hond je goed focussen op de hondencursus die jullie volgen. Let op. Veel kan je thuis oefenen, maar een hondencursus heeft ook oefeningen voor buiten. Want elke honden cursus is afgestemd op situaties die jij (dagelijks) mee kan maken met je hond.

Dat is zo handig dat je al snel merkt dat je meerdere hondencursussen wilt volgen!

Kan ik een hondencursus nóg effectiever maken?
Ja! Door consitent te trainen als je een hondencursus volgt. Het helpt je pup of hond te begrijpen wat van hem verwacht wordt. Zo bouwen jullie samen een routine op. Wees tijdens een hondencursus (en daarna) ook consequent in je commando's, beloningen en reacties op het gedrag van je hond. Dit betekent niet dat elke sessie hetzelfde moet zijn, maar dat je een duidelijke en consequente aanpak hanteert. Dat maakt het leerproces voor je hond duidelijker en effectief. Zo wordt elke hondencursus je volgt zeker een succes!

Wat kan ik verwachten van een hondencursus?

In een online honden cursus kun je praktische video's en instructies verwachten die je stap voor stap leren hoe je jouw hond kunt trainen. Onze hondencursussen zijn ontworpen om flexibel en toegankelijk te zijn, zodat je op je eigen tempo kunt leren. Je kan een gekochte hondencursus zo vaak opnieuw kijken als je wilt.

Wat als ik vragen heb tijdens het volgen van een online honden cursus?
Word bij vragen over een hondencursus lid van de online LOCA club. Je krijgt in de club onbeperkte persoonlijke begeleiding voor de cursus die je volgt. Je kan er natuurlijk ook andere vragen stellen en baasjes ontmoeten. Je kan voor, tijdens of na een hondencursus ook een sessie boeken met hondentrainer (kynologisch instructeur) Minna.

Moet ik ervaring hebben met hondentraining?
Nee, absoluut niet! Onze hondencursussen zijn ontworpen voor zowel beginners als ervaren hondentrainers. Dus geen zorgen, en gaat iets even te snel? Relax. Je kan de video's in een hondencursus gewoon even terugspoelen of opnieuw bekijken. Wel zo fijn!

Moet ik me inschrijven voor een online hondencursus?
Nee, dat hoeft niet, je kan direct beginnen! Toegang tot een online hondencursus werkt ongeveer net zoals veel andere online trainingen. Heb je een hondencursus aangeschaft? Dan krijg je direct toegang tot de hondencursus, je kan dan meteen beginnen met de cursus en houd voor altijd toegang.

Hoeveel tijd moet ik dagelijks besteden aan de training?
Hoelang je precies moet trainen? Dat verschilt natuurlijk per hondencursus en hond, gemiddeld krijg je het beste en snelste resultaat door meerdere keren per dag samen met je hond de hondencursus te volgen en te oefenen.

Kan ik stoppen met een hondencursus als het niet bij mijn hond past?
Op bijna elke hondencursus die we aanbieden geldt een 100% niet goed geld garantie voor 30 dagen. Zonder lastige vragen of gedoe natuurlijk. Dit lees je ook op de pagina's van de hondencursus zelf. Dat doen we omdat we 100% zeker weten dat de hondencursussen goed werken!

Zijn online hondencursussen effectief?

Een online hondencursus volgen is zeker effectief! Je krijgt gedetailleerde instructies en technieken die je kunt toepassen om je puppy of hond te trainen. De hondencursussen zijn zeer uitgebreid. Je kan leren en trainen wanneer het jou uitkomt. We hebben hondencursussen die zorgen dat je puppy of hond goed luistert (gehoorzaamheid, zindelijkheid, etc.), maar we hebben ook een aparte online honden cursus voor specifiek gedrag. Zo hebben we aparte hondentrainingen voor:
• Je hond trekken aan de riem af te leren
• Je hond leren om te gaan met de visite
• Je hond afleren om uit te vallen naar andere honden of mensen
• Je hond leren alleen thuis te blijven (verlatingsangst oplossen)
• Je puppy of hond leren zindelijk te worden
• Je puppy bijten afleren
• Socialisatie
• Hondencursus voor je puberhond

Hoe snel kan ik resultaten verwachten van een hondencursus?
Hoe snel je resultaat ziet van een hondencursus hangt van veel dingen af. Dit zijn een aantal belangrijke punten: 1. Hoe vaak en consistent je traint met je puppy of hond. Als je een van onze online hondencursussen volgt en dagelijkse meerdere keren met je hond traint, zie je vaak al binnen enkele weken of soms dagen resultaat. 2. Het soort onderwerp van de honden cursus die je volgt. Hondencursussen zijn gericht op verschillende uitdagingen en onderwerpen. Hoe snel resultaat je ziet hangt vaak af van hoe de complexiteit van het onderwerp. De ene uitdaging los je nog sneller op dan de andere. 3. Hoe snel je hond iets leert. Binnen een hondencursus kan je puppy of hond meer moeite hebben met de ene oefening dan de andere. Soms sta je daarom tijdens een honden cursus langer stil bij een of meerdere oefeningen of.. Juist niet natuurlijk!

PS. wil je zelf hondentrainer worden? Dan heeft onze online hondenschool ook daar een hondencursus voor (meerdere hondencursussen zelfs)! Zo kan jij met behulp van een thuisstudie in korte tijd enorme sprongen maken als (toekomstig) hondentrainer.

Wat zijn de voordelen van een online honden cursus ten opzichte van een traditionele hondencursus?

Stel je voor: je bent thuis met je lieve hond(je) en denkt, "Wat als we samen eens een hondencursus volgen?" Maar ja.. Dan zit je met dat gedoe met vaste trainingstijden en reizen naar een hondenschool. Met online hondencursussen hoeft dat niet meer! Je volgt de hondencursus gewoon via het internet, lekker streamen en trainen in je woonkamer dus!

Online hondencursussen bieden dus flexibiliteit en een flinke portie gemak. Geen stress om op tijd te zijn voor een les of met tegenzin de regen in. Jij en je puppy of hond trainen gewoon wanneer het jullie uitkomt, of dat nu vroeg in de ochtend of laat in de avond is. De cursus is altijd slechts een klik van je verwijderd. Ook handig, je kunt de online lesstof van elke hondencursus die je koopt zo vaak opnieuw kijken als je wilt, dus je kan lekker op je eigen tempo trainen.

Neem je naast de cursus een LOCA club lidmaatschap? Dan is een groot voordeel de onbeperkte persoonlijke aandacht. De hondencursussen bevatten video's met duidelijke uitleg en online lesmateriaal. Vragen? In de club krijg je directe feedback en tips, specifiek voor jou, jouw hond en je situatie. Dit is vaak lastig in een drukke hondenschool. In onze online hondencursussen staan we uitgebreid stil bij alle onderwerpen, ook degene waar bij een fysieke honden cursus vaak geen tijd voor is.

Bovendien zijn online hondencursussen vaak voordeliger dan een hondenschool omdat je geen reiskosten hebt.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk plezier! Online cursussen zijn informatief én vermakelijk, met leuke oefeningen en spelletjes die de band tussen jou en je hond versterken en zorgen voor een positieve leerervaring.

Dus, of je nu een nieuwe pup hebt die de basis moet leren, of een oudere hond die nieuwe trucjes wil leren, online hondencursussen bieden een flexibele, moderne en leuke manier om samen te leren. Met online hondentraining merk je gegarandeerd hoe jij en je hond samen kunnen groeien en fun hebben, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis!

Wat zijn de voordelen van het volgen van meerdere hondencursussen?

Door meerdere hondencursussen te volgen versterk je de band tussen jou en je hond. Door regelmatig met je hond te trainen en hem bij te sturen in zijn gedrag zorg je dat jouw hond gehoorzaam en evenwichtig opgroeit. Dat voorkomt veel ongewenst gedrag.

Nog nooit een online hondencursus gevolgd? Relax! Onze hondencursussen zijn zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor baasjes die net starten met trainen, maar ook voor de echte pro's.

Wil je meerdere hondencursussen volgen? Dan is het een goed idee om te beginnen met de puppy training. Is je pup al een hond? Kies dan voor een van onze gehoorzaamheid en opvoeding trainingen.

Let op, een uitzondering op deze aanbeveling is als je hond momenteel in zijn puberfase zit. Start in dat geval met de pubercursus voor honden.
Dat merk je vaak aan zijn (plotseling) veranderende gedrag, Je hond komt ergens tussen de 0,5 en 2,5 jaar in zijn puberteit.. Het is afhankelijk per ras én per hond, wanneer dat precies gebeurd en hoe lang dat duurt.

De bovenstaande hondencursussen helpen je met gemak en zelfvertrouwen de basisvaardigheden aan je puppy of hond aan te leren. Dat maakt het makkelijk een sterke band met je hond op te bouwen. Als je een of meerdere van deze cursussen hebt gevolgd dan heb je al een goede basis gelegd.

Daarna wordt het nóg leuker, want op zo'n goede basis kun je lekker verder bouwen. En loopt er toch nog iets niet helemaal lekker? Luistert je hond bijvoorbeeld wel goed, maar gromt hij naar andere honden of trekt hij aan de lijn? Dan kan je ook een honden cursus volgen om dat specifieke probleem op te lossen, super handig! Een groot voordeel van een hondencursus gericht op specifiek gedrag, zoals bijvoorbeeld trekken aan de lijn of uitvallen (reactief gedrag) is dat je uitgebreide informatie, tips, tricks en oefeningen krijgt. Zo los je het gedragsprobleem van je hond snel op! En daarna zijn er nog tal van leuke hondencursussen, challenges en oefeningen om te ontdekken bij onze online hondenschool!

Nieuwsgierig naar de hondencursussen die we aanbieden?

Bij ons vind je een uitgebreid assortiment met online hondencursussen, geschikt voor honden van alle leeftijden en niveaus. Of je nu net een schattige puppy hebt of een volwassen hond met gedragsuitdagingen, we hebben gegarandeerd een hondencursus die bij jullie past. Dit zijn enkele van onze populaire trainingen:

Puppy training / puppy cursus
In de hondencursus "Puppypower" leren jij en je puppy echt alles om je pup te veranderen in een lieve hond.

Gehoorzaamheidstraining
Deze hondencursussen zijn perfect voor honden die basisgehoorzaamheid moeten leren.

Gedragsproblemen aanpakken
Heef je hond een gedragsprobleem? Geen zorgen, onze hondencursussen voor specifiek gedrag lossen het op!

Hoe werkt een online hondencursus?
Elke hondencursus bij onze online Hondenschool is anders, op de pagina's van de cursussen vind je alle details. Een hondencursus bestaat vaak uit videolessen, handige lesstof en oefeningen om jou te helpen je hond op een effectieve manier te trainen.

Is onze hondenschool geschikt voor beginners?
Ja! Onze online hondenschool is ontworpen om zowel beginners als ervaren hondenbezitters te ondersteunen. Onze cursussen zijn op maat gemaakt om aan diverse behoeften te voldoen.

Zijn onze trainers ervaren?
Ja, onze professionele trainers hebben ruime ervaring in hondentraining en het aanpakken van gedragsproblemen. Ze zijn gedreven en toegewijd om jou te helpen je hond beter te begrijpen en op te voeden.

Hoe kun je toegang krijgen tot onze cursussen?
Het is heel eenvoudig! Bezoek gewoon onze officiële website en schrijf je in om toegang te krijgen tot onze waardevolle hondencursussen.

Samenvatting
Online hondencursussen bieden eigenaren de mogelijkheid hun honden op een handige en effectieve manier positief te trainen. Van Maanen Loca's Online Hondenschool is dé plek voor hondenbezitters die streven naar een goed opgevoede en gehoorzame hond. Aarzel niet om onze cursussen te ontdekken en te profiteren van de waardevolle kennis die we te bieden hebben.

Diverse vragen en antwoorden over hondencursussen

Hondencursussen zijn super belangrijk als het gaat om het opvoeden van je hond(en). Een hondencursus geeft je hond betere vaardigheden, maar ook jou als baasje / trainer, plus: trainen versterkt de band tussen jou en je puppy of hond!

Hondencursussen

Wat is hondencursus?
Een hondencursus is een trainingsprogramma om je honden bepaalde vaardigheden of gedrag aan te leren. Onze hondencursussen variëren van puppy- en gehoorzaamheistraining tot trainingen voor probleemgedrag.

Belang van hondencursussen
Hondencursussen helpen je hond zich mentaal en fysiek te ontwikkelen. Ze helpen jou om je hond effectief te trainen en de relatie met je lieve hond(je) te versterken.

Kiezen van de juiste hondencursus
Het kiezen van de juiste hondencursus hangt af van verschillende factoren zoals de leeftijd van uw hond en het doel van de training. Wij maken het kiezen van de beste hondencursus makkelijk met de "Start hier" pagina.

Online hondencursussen
Online hondencursussen zijn makkelijk en flexibel te volgen. Ideaal als je net als veel baasjes een druk schema hebt en op je eigen tijden wilt trainen!

Hoe ervaren cursisten jullie hondencursussen?
Inmiddels hebben we 19.000+ mooie beoordelingen voor onze online hondencursussen!

Hebben jullie hondencursussen voor puppy's?
Ja! Want vroeg trainen is de beste de basis voor je lieve pup.

Hondencursussen voor jongere en oudere honden
Voor honden die de basisvaardigheden onder de knie hebben, zijn er gehoorzaamheidstrainingen, maar ook hondencursussen zoals de big 6 en cursussen voor gedragsproblemen.

Dragen hondencursussen bij aan de gezondheid van mijn hond?
Naast dat je hond goed leert luisteren, zorgen hondencursussen ook voor fysieke en mentale stimulatie, dat is weer goed voor gezondheid van je hond!

Hondencursus

Hoe kan ik het meeste uit mijn online hondencursus halen?
Je haalt het meeste uit een hondencursus als je op je eigen tempo en dat van je puppy of hond traint. Volg je een hondencursus? Zorg dan dat je regelmatig en consequent traint, wij zorgen voor de rest!

Helpt een hondencursus ook als mijn hond al bepaalde slechte gewoontes heeft ontwikkeld?
Jazeker! Er is een hondencursus per specifiek ongewenst gedrag van je hond zoals: trekken aan de lijn, reactief gedrag (uitvallen) of verlatingsangst. Een hondencursus helpt jou om je hond gewenst vervangend gedrag aan te leren! Zo los je het probleem snel op. Luistert je hond niet zo goed, maar is dat niet echt een gedragsprobleem? Kies dan een hondencursus gericht op gehoorzaamheid en opvoeding, ook daar hebben we een categorie trainingen voor!

Wat doe ik als mijn hond snel is afgeleid tijdens een hondencursus?
Het is normaal dat je hond in het begin snel afgeleid is. Let op, net als jij kan je puppy of hond ook even moe zijn of wel of geen zin hebben om te trainen. Gelukkig kan je een online hondencursus gewoon uitzetten en later opnieuw opstarten. Probeer je huis tijdens het trainen zo prikkelvrij mogelijk te houden, dus even geen harde muziek, andere mensen of huisdieren in de buurt of het favoriete speeltje van je hond op kluif-afstand.

Hoe kan ik een hondencursus het beste in mijn dagelijkse routine opnemen?
Een hondencursus in je dagelijkse routine opnemen is een heel slim idee. Met wat vaste train momenten maak je er zeker een succes van! Ben je een vroege ochtendvogel? Maak dan het volgen van de hondencursus dan een onderdeel van je ochtendroutine! Zo heb je meteen sessie 1 van de dag gehad. Ben je dat juist niet? Start dan met de hondencursus als je (tussendoor) thuiskomt van je werk. Probeer 2-3 momentjes op de dag te vinden die voor jou goed werken. Let op, forceer jezelf niet om te trainen met je hond of pup als je al gestresst bent. Want geduld en focus is zeker zo belangrijk als consistentie!

Helpt een hondencursus ook bij een hond met angst of agressie?

Ja, in veel gevallen kan een hondencursus helpen. Door regelmatig hondencursussen te volgen kan je gedragsproblemen bij je hond voorkomen die ontstaan door verveling. Heeft je hond angst om alleen te zijn? Dan helpt de cursus verlatingsangst. Laat je hond agressie zien en valt hij uit naar honden? Kies dan de hondencursus reactief gedrag. Naast een hondencursus kun je natuurlijk ook kiezen voor online 1-op-1 begeleiding door hondentrainer Minna. We hebben ook voor andere specifieke soorten gedrag en probleem een hondencursus. Zo is er een honden cursus voor honden die moeiten hebben met bezoek en een hondencursus trekken aan de lijn.