Herplaatser of Puber, 

het hoeft geen probleem te zijn

Herplaatsers met een rugzak,
pubers met hormonen.... zo blijft het leuk

Klaar voor de start.... WAF

30+ jaar ervaring

We hebben meer dan 30 jaar ervaring met het opvoeden en begeleiden van honden in allerlei soorten en maten.

No-nonsens

Stap voor stap begeleiding. Wij kunnen je helpen tijdens het hele traject totdat je het probleem hebt opgelost. 

LOCA Community

Combineer het met onze LOCA community, dan krijg je individuele begeleiding bij je cursus. Handig en gezellig!

Je hond heeft je nu écht nodig! Deze periode is niet alleen voor jou lastig maar vooral ook voor je hond. 

Soms weet je gewoon echt niet meer wat je moet doen. De ene dag is je hond overal bang voor en de volgende dag lijkt hij helemaal geen commando's meer te kennen die hij gisteren nog wel begreep. Dan kom je een keer thuis en heeft je hond je halve interieur opnieuw "ingericht". Opeens gaat je hond binnen plassen. Je hebt er totaal geen grip meer op en weet niet meer wat je kunt verwachten.
Herken jij je hond in 1 of meerdere van bovenstaande voorbeelden?
Herplaatshond cursus

Waarom is puber training zo belangrijk?

Vaak wordt gezegd "in de pubertijd moet je even niet teveel met je hond doen" Hier zijn wij het echt niet eens. De pubertijd is een periode waarin het juist heel belangrijk voor je hond is om te blijven leren,


In de pubertijd is het erg belangrijk om juist samen oefeningen te doen die de hond en baas beiden echt heel erg leuk vinden. (want zeg nou zelf, welke puber wil alleen maar zit, af en naast oefenen, je zal ze echt wat meer moeten uitdagen) In deze periode kan je hond zijn eigen talenten ontdekken (speuren/behendigheid, trucjes etc) maar daarvoor moet je hem ook de kans geven dmv heel veel leuke afwisselende oefeningen. Juist door zijn talent te ontdekken, gaat je hond stukken beter naar je luisteren.

trainen met puberhond

Herkenbaar? 

 1. Mijn hond is totaal niet meer bereikbaar voor mij zodra hij andere honden ziet 
 2. Mijn jonge reu wil echt overal tegenaan plassen
 3. Mijn hond komt echt niet meer als ik hem roep, terwijl hij dat eerder altijd wel deed
 4. Opeens sloopt mijn hond alles, niets in huis is meer veilig


Je wilt toch veel liever dit?

 • Mijn hond vindt mij het aller leukste en aller belangrijkste, ongeacht of er andere honden zijn....hij heeft alle aandacht voor mij
 • Ik hoef me totaal geen zorgen te maken over het plas-gedrag van mijn hond
 • Ik hoef maar te fluiten en m'n hond komt naar me toe gerend. Heerlijk, want hij kan weer lekker los lopen
 • Ik kan met een gerust hart even weg, mijn hond maakt in huis echt niets meer kapot
Klaar voor de start.... WAF

Nieuwe Start is een cursus specifiek voor herplaatsers en pubers. Het geeft zo'n sterke vertrouwensband en wederzijds begrip. Je gaat écht samenwerken.

Even voorstellen

null

Voordat we verder gaan, willen we ons even voorstellen. 

Wij zijn Eline en Minna, van Van Maanen Loca.


Eline is samen met haar man Jan, eigenaar van Van Maanen Vakantiehuizen.
Vakantiehuizen speciaal voor honden en hun baasjes en van Van Maanen LOCA.
Met meer dan 85.000, actieve, volgers op Facebook kun je rustig zeggen
dat Eline weet wat er speelt bij hondenbaasjes.


Minna is hondentrainer (kynologisch instructeur) en helpt baasjes en honden 

binnen en buiten het vakantiepark bij het oplossen van gedragsproblemen.
In de afgelopen 35 jaar heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend.
We hebben onze krachten gebundeld en van daaruit is de cursus ‘Nieuwe Start’ ontstaan. 

Wat onze klanten zeggen

"Ze durft nu veel meer"

Layla komt uit Roemenië en in het begin was zij echt bang voor alles.

(mensen, verkeer, dieren, geluiden)
Zo sneu, zelfs in huis zat ze met grote ogen in een hoek.

Wandelen was een drama, ze probeerde steeds te vluchten. Alleen in het bos ging het redelijk. Nu is ze ontspannen zowel binnen als buiten, de speurspelletjes zijn echt haar favoriet! Ik ben al aan kijken naar een vervolg-cursus.

Cindy en hond Layla

"Wat een opluchting" 

Ik dacht echt dat er iets mis was met onze hond. Ik had nooit gedacht dat ook andere baasjes zoveel problemen hebben met puberteit van hun hond.

Vooral ervaringen delen in de community vind ik erg fijn.

Het gaat nog niet helemaal vlekkeloos, maar ik weet nu veel beter wat ik met Jizzy aan moet. Ik merk ook dat ze veel meer aandacht voor mij heeft en beter luistert!


Eveline, Victor en hond Jazzy

"Ik ben zo trots op Kay"

Laatst was ik met Kay in de stad om te oefenen en ik had het helemaal niet in de gaten, maar er stonden op een bepaald moment wel 10 mensen naar ons te kijken. En toch had Kay alleen oog voor mij en de oefeningen. Hij geniet nu echt van het samenwerken. Als ik dan terugdenk aan het moment dat ik met de cursus begon, omdat hij niks kende toen ik hem uit het asiel haalde…wat een groot verschil in zo’n korte tijd. 

Simone en hond Kay
Voor herplaatsers en puber honden

Eindelijk zitten we op dezelfde golflengte

Een puber of herplaatser opvoeden kan soms een hele zware klus zijn. Het kan soms zo frustrerend zijn; wil jij naar links, dan wil je hond naar rechts. Wil jij vooruit, dan wil je hond juist achteruit. Je hebt het gevoel dat je alleen maar bezig bent met ruzie maken met elkaar, frustratie en ergernis ten top!

Ja natuurlijk bereikt je hond wel een volwassen leeftijd (de pubertijd gaat uiteraard vanzelf over)
Maar daardoor wordt hij niet vanzelf gehoorzaam en goed opgevoed. Hetzelfde geldt voor je herplaatser, die zich uiteindelijk misschien best wel thuis gaat voelen bij jou, maar kan hij ook echt goed functioneren in zijn nieuwe omgeving? Kortom, in deze module gaan we voor een hond die zich kan aanpassen aan jouw regels, zich veilig voelt en graag met jou wil samenwerken.

online hondentraining nieuwe start
€ 117,-
€ 97,-

Cursus "Nieuwe Start"


Super leuk samenwerken met je puber of herplaatser


Leer in deze 16 weekse cursus je hond goed te begrijpen, beter op te voeden en samen veel plezier te beleven zodat jullie een hechter team worden. Altijd even ruggespraak kunnen houden & advies krijgen van een kynologisch instructeur? Zorg dan dat je je cursus combineert met het LOCA Premium lidmaatschap. Alleen zo profiteer je van onbeperkte persoonlijke begeleiding gedurende de cursus.

Nu tijdelijk met 3 gangen trainings menu's er bij t.w.v. €37,-

Mix en match onze super leuke en leerzame 3 gangen trainings menu's. Elke gang is gericht op nose, body of brains. Op deze manier train je op zo'n speelse, gevarieerde manier...je hond zal het geweldig vinden!

3 gangen menus

Wat gaan we doen in de cursus 'Nieuwe Start'

Stap 1: Gehoorzaamheid, maar totaal niet saai

Bij een gehoorzaamheidscursus denk je al snel aan “zit, af, naast” ; een vast programma, gewoon serieus luisteren, weinig plezier…nou, bij ons niet! Speels, afwisselend, superleuk. Wedden dat je nog meer gaat oefenen dan dat je had gedacht?

Stap 2: Goed in je vel zitten

In de puberteit gaat het lichaam van je hond ontzettend veranderen. De lichaamsbeheersing van je hond wordt op de proef gesteld. Door deze oefeningen voorkom je blessures, maak je je hond fysiek sterker en geef je hem meer zelfvertrouwen. En samen sporten met je hond schept natuurlijk een super band!

Stap 3: Gebruik je neus

Elke hond kan heel goed ruiken en ze vinden het ook heel erg leuk om hun neus te gebruiken. Met een sessie zoekoefeningen gebruikt je hond meer energie dan met een lange wandeling (echt waar!) Dus als je een hond wilt hebben die moe en voldaan is....dan zijn de zoekoefeningen een echte uitkomt!

Stap 4: De leukste spelletjes

Spel is niet alleen leuk, maar ook echt nuttig en noodzakelijk. Spelen kan op tientallen verschillende manieren en samen spelen zorgt voor een geweldige baas-hond relatie. Er zijn helaas honden die nooit hebben geleerd om te spelen, maar gelukkig kan je een hond dat altijd nog leren.

Stap 5: Uitdagingen aangaan

Vreemde omgevingen, nieuwe oefeningen, nieuwe uitdagingen. Wat je nog niet kan, ga je hier zeker leren. Verleg jullie grenzen en voordat je het weet kunnen jullie samen dingen doen die je echt niet voor mogelijk hield.

Extra voordelen van deze training

 • Je kunt zelf kiezen wanneer je traint. Elke week krijg je toegang tot nieuwe lesstof met 5 oefeningen en tips die je gedurende de hele week kunt trainen
 • Puber of herplaatser, ongeacht het ras of mix....jullie kunnen meedoen
 • Tijdelijk met alle 3 gangen trainings menu's en e-books
 • Wil je extra begeleiding? Wanneer je deze cursus combineert met Premium LOCA lidmaatschap, kun je onbeperkt gebruikmaken van individuele begeleiding van een kynologisch instructeur.
 • Je kunt op elk moment met deze cursus starten en je behoudt voor altijd toegang.


Praktijkvoorbeeld nieuwe start

Van wanhopige naar waanzinnig blije baasjes

Joe
Toen Rob en Ellen Joe gingen ophalen uit het asiel, wisten ze wel dat hij nog niet zoveel had geleerd bij zijn eerste eigenaren. Joe was in het asiel gekomen omdat hij als een bezetene aan de lijn trok en de eerste eigenaren (een oudere echtpaar) konden hem echt niet houden. Joe is een kruising labrador met van-alles-en-nog wat en met zijn leeftijd van 10 maanden is hij al 35 kg onbesuisde spierkracht. Eenmaal thuis ging het de eerste weken eigenlijk best wel goed, Joe blafte niet in huis, sloopte alleen zijn eigen speelgoed en liep redelijk mee aan de riem…Maar toen ging het bergafwaarts
Het enorme trekken aan de lijn kwam weer in alle hevigheid terug. Joe begon zo hard tegen mensen op te springen in zijn enthousiasme, dat het een aantal valpartijen als gevolg had. Schoenen, kussens, boeken, kaarsen en Ellen haar nieuwe bril werden net zo makkelijk gesloopt als de speeltjes.
Joe begon ook met blaffen als hij even alleen moest zijn en ging ook plassen in huis.
Rob en Ellen gingen met hem naar cursus. Joe vond dat wel erg leuk en trok hun het veld op, trok hun over het trainingsveld en trok hun ook weer van het veld af. Af en toe lukte een oefening wel, maar grootste deel van de les had Joe alleen oog voor een leuk Berner Sennen teefje links van hem en voor een knappe Beagle rechts. De trainer en de dierenarts hebben advies gegeven om Joe te laten castreren, maar dat vindt Rob een nogal drastische maatregel.Tijd voor wat extra hulp dus!
Ik kom bij Joe thuis, wat een ontvangst! Geblaf, gespring en iets wat tussen een kopstoot en een kusje in valt.
Rob en Ellen proberen om Joe tot rust te manen door hem heel enthousiast te roepen. Als dat niet werkt, geven ze hem een paar strenge commando’s en wanneer dat ook één oor in en het andere  weer uit gaat, wordt Joe weggetrokken aan zijn halsband. Door een hele mooie draaibeweging is hij binnen 3 seconden weer vrij en gaat hij verder met mij voorzien van blauwe plekken.Pfffff….hier moet echt wel wat aan veranderen
Rob, Ellen en Joe gaan elke dag oefeningen doen in huis. Al binnen een aantal dagen kunnen de baasjes Joe veel makkelijker sturen als er bezoek komt. En gelukkig stopt het binnen plassen ook heel snel!
In de weken daarna wordt ook buiten geoefend, dat is in het begin wel even wennen voor alle drie. Joe vindt de balans- en kracht-oefeningen echt zo ontzettend leuk dat hij zelfs liever met Rob aan het werk gaat, dan dat hij naar andere honden in het park loopt.
Via de community krijgen Ellen en Rob extra tips voor het alleen zijn en het slopen en blaffen wordt daarna ook minder. Ze zijn er nog niet, maar op de gewone cursus gaan bijna alle oefeningen nu ook goed, de castratie is voorlopig van de planning af en bezoekers zitten niet meer onder de blauwe plekken.


 

                             

Veelgestelde vragen over de asiel-/adoptiehond cursus

Mijn herplaatser is al ouder, werkt deze cursus dan ook?

Ja hoor, dan is deze cursus ook voor jullie geschikt. Honden van alle leeftijden kunnen leren, het is echt nooit te laat.

Ik ben fysiek niet fit, is dit een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Deze methode maakt geen gebruik van fysieke kracht. Je hoeft dus niet sterk te zijn om deze cursus heel succesvol te doorlopen.

Mijn hond is allergisch. Ik kan dus geen voertjes gebruiken als beloning.

Er zijn heel veel voertjes die wel geschikt zijn als je een hond hebt met allergie. Voor elke hond is er een passende beloning.

Als ik mijn hond met voer beloon, wordt mijn hond dan niet heel dik?

Nee, dat hoeft absoluut niet. De hoeveel beloningsnoepjes die je gebruikt, zijn gewoon een onderdeel van zijn vaste dagelijkse maaltijd. Dus wat je op een dag aan beloningen geeft, wordt bij de maaltijd in mindering gebracht zodat je hond nooit teveel krijgt.

Ik heb niet zo veel tijd. Kan ik dan alsnog deze training doen?

Ja, juist! Je kunt zelf beslissen op welke tijdstippen je gaat trainen. Een deel van de training is gewoon iets wat je al elke dag doet maar kost geen extra tijd. Daarnaast zijn er de oefeningen aanleren, dat kost je ongeveer 4x per dag 5 minuten. Een puber/herplaatser heeft sowieso vaak moeite om zich langdurig te concentreren.

Ik heb behoorlijk veel problemen met mijn hond. Is deze cursus wel geschikt?

In dit geval kun je het beste even met ons overleggen. Stuur ons een email (vragen@vanmaanenloca.nl) waarin je het gedrag van je hond zo gedetailleerd mogelijk beschrijft. Wij kunnen een goede inschatting maken welke cursus het beste bij jullie past.

Kan ik ook extra begeleiding krijgen als ik er zelf niet helemaal uit kom?

Ja, natuurlijk kan dat! Weet dat er ook een loca club is waarin nog meer vragen beantwoord worden. Fysieke 1 op 1 begeleiding is ook een mogelijkheid bij ons. En je kunt er zelf voor kiezen om een weekje/midweekje/weekend samen met je hond een vakantie te hebben bij ons in combinatie met meerdere individuele sessies. Of je schaft een uurtje Zoom meeting af bij ons zodat je een uur lang al je vragen kunt voorleggen aan Minna.

Mijn herplaatser komt uit Spanje en is extreem bang. Maar verder heb ik geen problemen met haar en is ze erg lief. Is deze cursus dan ook geschikt voor ons?

Jazeker is deze cursus ook voor jullie geschikt. Het nummer 1 probleem wat we vaak zien bij buitenlandse opvang honden is angst. Deze honden zijn zeker erg gebaat bij deze cursus. Hier wordt uitgebreid aandacht aan besteed. En door alle leuke oefeningen krijgt je hond meer zelfvertrouwen. En dat is precies wat hij nodig heeft. Deze cursus is dan ook juist heel onmisbaar.

Mijn hond trekt aan de lijn, springt tegen iedereen op, jat alles van het aanrecht en komt niet als ik roep. Worden al deze problemen in de cursus behandeld?

Goed nieuws! Ja, al deze problemen komen aan bod. We leggen je uit hoe je dit gedrag kunt voorkomen. Omdat je met deze cursus heel uitgebreid bezig bent met het aanleren van goed gedrag, blijft er weinig ruimte over voor slecht gedrag. Het slechte gedrag zal verdwijnen.

Ik ben een gastgezin voor adoptiehondjes. Honden gaan uiteindelijk dus naar een andere gezin. Kan ik zo'n cursus doen en het toepassen op de verschillende honden die tijdelijk bij mij wonen?

Ja, dat kan absoluut! Deze methode is geschikt voor alle honden. En als je dit eenmaal goed onder de knie hebt, zullen alle honden die bij jou in de opvang komen, hier profijt van hebben. En ook de nieuwe baasjes van deze honden. Je kunt ze ook altijd aangeven dat je gebruik hebt gemaakt van onze methode en ze doorverwijzen zodat ook zij volgens deze methode blijven werken.

Waarom ontvang ik elke week een module?

Meestal lukt iets niet (aanleren oefening of probleem oplossen) omdat wij baasjes veel te snel en teveel tegelijk willen, en/of omdat we stappen overslaan vooral in de basis. Daarom doseren we de modules. Door deze aanpak wordt de slagingskans een stuk groter. Het is heel belangrijk in een goed en rustig tempo te trainen met je hond. Zo voorkom je dat je jouw hond overvraagt.

Is betalen in termijnen mogelijk?

Ja, het is mogelijk om het bedrag in twee keer te voldoen. Als je afrekent betaal je dan de eerste helft en na een maand de tweede helft.

online hondentraining nieuwe start
€ 117,-
€ 97,-

Cursus "Nieuwe Start"


Super leuk samenwerken met je puber of herplaatser


Leer in deze 16 weekse cursus je hond goed te begrijpen, beter op te voeden en samen veel plezier te beleven zodat jullie een hechter team worden. Altijd even ruggespraak kunnen houden & advies krijgen van een kynologisch instructeur? Zorg dan dat je je cursus combineert met het LOCA Premium lidmaatschap. Alleen zo profiteer je van onbeperkte persoonlijke begeleiding gedurende de cursus.

Nu tijdelijk met 3 gangen trainings menu's er bij t.w.v. €37,-

Mix en match onze super leuke en leerzame 3 gangen trainings menu's. Elke gang is gericht op nose, body of brains. Op deze manier train je op zo'n speelse, gevarieerde manier...je hond zal het geweldig vinden!

3 gangen menus

Ga ervoor!

Bereik de beste baas-hond relatie met de cursus "Nieuwe Start" 

In deze cursus 'Nieuwe Start' krijg je 16 weken lang elke week een "pakketje" van 5 oefeningen.

Alles in een logische opbouw met video's en extra tips.
Elke week bestaat uit 5 verschillende oefeningen (combinatie van basis gehoorzaamheid, leuke spellen, lichaamsbeheersing en speur oefeningen)


Alle oefeningen zijn erop gericht dat jij een hechte band ontwikkelt met je hond, je hond veel meer zelfvertrouwen krijgt en dat je je hond leert begrijpen.
Je hond gaat hierdoor veel beter naar je luisteren en wordt het samenleven een heel stuk leuker.


Met deze cursus weet je zeker dat je een hele evenwichtige hond krijgt die vol vertrouwen de wereld in kijkt.

Klaar voor de start..... WAF..