Valt jouw hond uit naar  
van alles en nog wat?

Geen zorgen, hier krijg je de

beste hulp voor jou en je hond

Klaar voor de start.... WAF

30+ jaar ervaring

We hebben meer dan 30 jaar ervaring met het opvoeden en begeleiden van honden in allerlei soorten en maten.

No-nonsens

Stap voor stap begeleiding. Wij kunnen je helpen tijdens het hele traject totdat je het probleem hebt opgelost. 

LOCA Community

Combineer het met onze LOCA community, dan krijg je individuele begeleiding bij je cursus. Handig en gezellig!

Wil je gewoon heerlijk ontspannen genieten van het leven met je hond, maar ben je inmiddels echt de wanhoop nabij?

uitvallende hond trainen

Elke dag is weer een uitdaging. Wat zal er nu weer gebeuren, je bent op de voorhand al gefrustreerd en bang om de controle weer kwijt te zijn.


Herkenbaar?

Inmiddels voel je zoveel onmacht, schaamte, frustratie en soms ook wel boosheid vanwege het gedrag van je hond. Is wat je hond doet wel normaal en kun je hem nog wel vertrouwen? Stel dat het een keer ECHT mis gaat? 

"Wat een rothond", "je moet hem beter onder controle houden" ...Het doet zo'n pijn om zoiets te horen terwijl je zielsveel van je hond houdt en al zoveel geprobeerd hebt.

wat-moet-ik-doen-met-uitvallende-hond

Het gevolg

Je merkt dat je steeds minder samen met je hond doet en raakt steeds meer geïsoleerd. Wandelingen maak je eigenlijk meer en meer op afgelegen plekken of rare tijdstippen. Ondanks dat je echt wel weet dat boos worden geen zin heeft en niet eerlijk is, gebeurt het je toch. Daar heb je dan ook weer gelijk spijt van. Maar je wilt ook aan anderen laten zien dat je dit gedrag niet accepteert. Kortom, je weet gewoon niet meer hoe je dit moet oplossen.


Wist je dat er heel veel mensen zijn met exact hetzelfde probleem als jij?

Klaar voor de start.... WAF

Goed nieuws! Met deze cursus kun je écht afrekenen met dit probleem en gaan jullie samen een nieuwe start maken

Even voorstellen

null

Voordat we verder gaan, willen we ons even voorstellen. 

Wij zijn Eline en Minna.


Eline is samen met haar man Jan, eigenaar van Van Maanen Vakantiehuizen.
Vakantiehuizen speciaal voor honden en hun baasjes en van Van Maanen LOCA.
Met meer dan 60.000, actieve, volgers op Facebook kun je rustig zeggen
dat Eline weet wat er speelt bij hondenbaasjes.


Minna is hondentrainer (kynologisch instructeur) en helpt baasjes en honden 

binnen en buiten het vakantiepark bij het oplossen van gedragsproblemen.
In de afgelopen 35 jaar heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend.
We hebben onze krachten gebundeld en van daaruit is de cursus ‘Reactief gedrag' ontstaan. 

Wat onze klanten zeggen

"Wat een verschil"

We zijn nu nog maar 4 weken bezig, en onze buren denken dat wij onze hond hebben weggedaan en een andere hond hebben gekocht! 

Evelien en Rakker

"Het is gelukt" 

Ik wou altijd al graag met Chase naar een cursus, maar hij werd helemaal gek bij zien van andere honden. Nu doen we agility en we genieten er zo van!" 

Johan en Chase

"Sweden here we come!" 

Omdat Senna uitviel naar mensen en andere honden, ging zij in een kennel als wij vakantie gingen vieren. Nu gaat zij mee, en we hebben er zo'n zin in!

Rita, Maarten en Senna
uitvallende hond trainen

Weer gezellig samen van alles doen?

Stel je eens voor dat je ontspannen en zonder zorgen samen met je hond allerlei leuke dingen kunt doen.

Even samen op vakantie, eindelijk toch die leuke hondenworkshop samen doen,
 of gewoon een ommetje maken door de straat waar je woont.


En als je dan in een spannende situatie komt, weet je gelijk hoe je je hond goed kunt begeleiden zodat er bij jullie beiden geen stress is. En dat allemaal zonder dwang en geweld. De band met je hond zal door deze cursus alleen maar stukken sterker worden!


Hondentraining reactief gedrag cursus
€ 157,-
€ 147,-

Cursus reactief gedrag

In de cursus 'reactief gedrag' ontdek je hoe je hond zich overal weer veilig kan voelen. Je leert te begrijpen waarom je hond blaft tegen andere honden, uitvalt naar mensen, auto's, fietsers enzovoort. En uiteraard hoe je ervoor kunt zorgen dat het gedrag verandert. Nu met tijdelijke bonus: cursus Basis Bagage & Fabulous 5 e-book t.w.v. 95,-


Van ontspoord naar ontspannen                                                              


Leer hoe je het gedrag van je hond kan veranderen door de oorzaak aan te pakken. 


Na aanschaf ontvang je direct toegang tot de cursus.


Altijd even ruggespraak kunnen houden & advies krijgen van een kynologisch instructeur? Zorg dan dat je je cursus combineert met het LOCA Premium lidmaatschap. Alleen zo profiteer je van onbeperkte persoonlijke begeleiding gedurende de cursus.

Tijdelijk nu met gratis cursus Basis Bagage en Fabulous 5 t.w.v. 95 euro

basis bagage online honden cursusfabulous 5 hondentraining

Wat gaan we doen in de cursus 'reactief gedrag'

Stap 1: de basistheorie checklist

De basis bestaat uit uitleg waarom je hond dit gedrag laat zien, wat je er aan kan doen, hoe je het moet doen, en wat je juist niet moet doen plus een checklist. Je moet natuurlijk eerst begrijpen wat je doet, hoe, en waarom, om het beste resultaat te boeken

Stap 2: basis met de hond

Dit doe je gewoon in huis, dus nog geen stress over onverwachte situatie. Hond en baas doen dit samen, meestal gaat dit al helemaal goed in 4-5 dagen. Dit is om een basis te leggen om samen te werken, wennen aan nieuwe materiaal en wennen aan een nieuwe methode. 

Stap 3: basis buiten

Ook nu richt je je nog niet op het probleem, maar op de basis om het op te lossen. Deze stap neemt ongeveer 5-6 dagen in beslag. Duurt het langer, geen zorgen, elke hond is anders en leert in zijn eigen tempo. 

Stap 4: trainen van ander gedrag

Je gaat trainen om ander gedrag aan te leren dat niet te combineren is met reactiviteit. Doel van deze sta is dat de emoties van de hond veranderen tijdens deze periode. Deze stap duurt het langste, hier ben je wel een aantal weken tot maanden mee bezig. Het goede nieuws is dat ondertussen het reactieve  gedrag al heel sterk afneemt en het vertrouwen tussen jullie steeds groter wordt. 

Stap 5: Onderhouden van goede manieren

Nu ga je bewust stapje voor stapje situaties opzoeken die steeds iets meer uitdaging bieden aan jou en je hond. Dit is uiteraard maatwerk, wij blijven virtueel vanaf de zijlijn met je meekijken. En je gaat trots op je hond worden (en natuurlijk ook op jezelf!)! Er gaat een wereld voor je open, want eindelijk kan je met je hond dingen doen die je altijd al wilde doen. 
reactieve angstige hond

Extra voordelen van deze training

  • Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus, dat wil zeggen dat je de training erbij pakt wanneer je maar wilt.
  • Het maakt niet uit wat voor type hond je hebt, de cursus is toepasbaar voor alle soorten honden en voor alle leeftijden. 
  • Je krijgt een gratis e-book als bonus, hierin vind je handige tips en trucs.
  • Wil je extra begeleiding? Zorg dan dat je naast de cursus ook Premium LOCA lid wordt van onze community. Zo kun je wanneer je maar wilt individuele hulp krijgen van een kynologisch instructeur. Hoe handig is dat!
  • Je kunt op elk moment met deze cursus starten.


Praktijkvoorbeeld reactief gedrag

Van stress en spanning naar samenwerken

Ik word gebeld door een eigenaar van Renzo, er zijn grote zorgen om zijn gedrag


 


Renzo is een kruising mechelse/hollandse herder, bijna 2 jaar oud. Hij valt alles aan wat beweegt, auto's zijn het grootste probleem, maar fietsers, hardlopers, scooters en andere bewegende zaken zijn ook goed om hem compleet onbereikbaar te maken. Blaffen, trekken, hij is niet te houden...
Cursussen zijn na een half uur stopgezet, met opmerking "jullie mogen terug komen als je hond luistert"...
De eigenaren willen natuurijk juist dat de hond leert luisteren en gaan daarom naar een cursus....


 


Nadat de baas is gebeten, is de maat vol!


Renzo ging weer "uit zijn dak" met een passerende auto, begon weer met blaffen, tollen, trekken. Baas trok hem aan de lijn dichterbij, en Renzo zette zijn tanden in zijn knie. Verder is Renzo ontzettend lief als hij thuis is, hij speelt met de kinderen, maar nu is het niet veilig om hem buiten te hebben wanneer de kinderen in de buurt zijn. Pittig geval


 


Allereerst willen we een soort "meting" doen. Het is belangrijk om te weten op welke afstand de hond zichzelf nog kan beheersen. We rijden naar een rustige terrein, Renzo staat op 50 meter afstand, de auto wordt gestart. Renzo wordt gelijk alert, zijn houding verandert. Ik geef een teken aan de assistent om de auto uit te zetten. We gaan de afstand vergroten naar 75 meter. De auto wordt weer gestart. Renzo wordt weer alert, maar blijft bereikbaar.
Andere belangrijke test is wat vindt Renzo nou interessant als beloning. Balletje of andere speeltje is heel even leuk, voer is ook maar heel even interessant. Na heel wat getest, blijk blikvoer met hertenvlees het meest te doen bij Renzo. Flink wat huiswerk


 


Renzo en zijn baas krijgen flinke hoeveelheid huiswerk, hij krijgt voortaan zijn eten bij de voordeur, in combinatie met een auto die wordt gestart als zijn voerbak tevoorschijn komt, en uitgezet als het eten op is. Verder wordt contact met verkeer tijdelijk stopgezet. Naast de auto=eten oefening, gaat de baas de basistraining module doorlopen met Renzo (elke dag oefenen, 3-4 sessies per dag). Maar een goede basis is onmisbaar bij probleemgedrag. De baas heeft het er gelukkig wel voor over.


Na 2 weken gaan we opnieuw "meten"


Thuis lukt het nu met 2 verschillende auto's om Renzo te voeren op 15 meter van de auto's die met een draaiende motor stil staan. Renzo staat op 50 meter afstand, wat 2 weken geleden nog te dichtbij was. Auto start, Renzo kijkt naar het geluid, kijkt naar zijn baas, en de voerbak komt binnen bereik.
Prima! Na een kleine pauze gaan we iets dichterbij. Elke keer vullen we de bak weer met zijn favoriete voedsel. Uiteindelijk zijn we op 12 meter, en daar stoppen we deze sessie, de grens is bereikt. Update na 3 maanden


Eten en daarbij rustig blijven lukt nu bij tientallen verschillende auto's in 5 verschillende omgevingen, waarbij de auto's al rustig in beweging zijn. De basis gehoorzaamheid is enorm verbeterd, de kinderen trainen ook met Renzo, en de hele gezin geniet meer van hem dan ooit te voren.Dit gaat helemaal goed komen, daar hebben we allemaal vertrouwen in. 

                 

                                                                                            

Veelgestelde vragen reactief gedrag

Mijn hond is ouder, werkt het dan wel?

Ook oude honden kunnen leren, dus geen probleem. Hoe lang je hond dit gedrag al heeft, heeft wel invloed op de snelheid van verandering.

Ik (of mijn hond) heb fysieke problemen, kan ik deze methode dan toepassen?

Ja, dat kan. Omdat deze methode niet gebaseerd is op fysiek geweld en dwang, is jouw kracht niet van belang.
Bij een hond zijn fysieke problemen vaak de oorzaak van reactief gedrag. overleg dus altijd met je dierenarts.

Mijn hond is allergisch, ik kan hem dus niet belonen

Er zijn ontzettend veel verschillende beloningen, dus ook voor alle allergische honden is er een passende beloning. Twijfel je? Vraag je dierenarts of word lid van de LOCA Community en leg je vraag neer bij MInna.

Wordt mijn hond niet ontzettend dik als ik beloon met voer?

Nee, je voert je hond namelijk in plaats van 2 keer daags uit zijn voerbak, tijdens de trainingen. Hij krijgt dus net zoveel voer als altijd.

Ik zit in rolstoel/scootmobiel. is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem, omdat deze methode geschikt is voor iedereen, met individuele aanpassingen.

Ik heb weinig tijd, is dat een probleem?

Ja en nee. Oplossen van reactief gedrag gaat niet vanzelf. Hoe meer tijd je in de training investeert, hoe beter je het probleem kan oplossen.

Kan ik 1-op-1 begeleiding krijgen?

Als je de cursus aanschaft kun je diverse video's met uitleg bekijken. Wil je graag wat individuele hulp met jouw hond? Wordt dan lid van de community, dan kun je in de community in het besloten gedeelte dat over deze cursus gaat al je vragen, zelfgemaakte video's etc laten beoordelen door onze kynologisch instructeur Minna. WIl je nog iets meer begeleiding, dan kun je een Zoom uurtje met Minna inplannen. En nog een stapje intensiever is om naar ons park in Drenthe te komen en tijdens je vakantie 1 of meerdere sessies met Minna in te plannen.
Het is een vakantiepark speciaal voor hondenbezitters met chalets met omheinde tuinen. Hierbij komt Minna gewoon naar je chalet toe en gaat samen met jou en je hond trainen. (vanmaanenvakantiehuizen.nl)

                                         
Hondentraining reactief gedrag cursus
€ 157,-
€ 147,-

Cursus reactief gedrag

In de cursus 'reactief gedrag' ontdek je hoe je hond zich overal weer veilig kan voelen. Je leert te begrijpen waarom je hond blaft tegen andere honden, uitvalt naar mensen, auto's, fietsers enzovoort. En natuurlijk hoe je het gedrag kunt veranderen.

Nu met tijdelijke bonus: cursus Basis Bagage & Fabulous 5 e-book t.w.v. 95,- 


Van ontspoord naar ontspannen                                                              


Leer hoe je het gedrag van je hond kan veranderen door de oorzaak aan te pakken. 


Na aanschaf ontvang je direct toegang tot de cursus.

Altijd even ruggespraak kunnen houden & advies krijgen van een kynologisch instructeur? Zorg dan dat je je cursus combineert met het LOCA Premium lidmaatschap. Alleen zo profiteer je van onbeperkte persoonlijke begeleiding gedurende de cursus.

Tijdelijk nu met gratis cursus Basis Bagage en Fabulous 5 t.w.v. 95 euro

basis bagage online honden cursusfabulous 5 hondentraining

Klaar voor de start..... WAF..

arrow_drop_up arrow_drop_down