Hondenschool online

Dé beste online hondentrainingen
voor jouw hond.

Hondenschool online

Dé beste online hondentrainingen voor jouw hond.

Met zekerheid de juiste hondencursus kiezen? Wij maken het makkelijk, we laten zien wat de beste keus is voor elke situatie. Check snel alle honden trainingen hieronder.

Alles wat je nodig hebt, zodat je hond goed luistert, volledig online!


Van puppy cursus tot 1-op-1 begeleiding bij gedragsproblemen. Gedoe met reizen en plannen? Dat is verleden tijd. In de online hondenschool volg jij een hondentraining wanneer het jou uitkomt, lekker vanuit huis. Wel zo makkelijk, toch? 


Of je nu een pup of senior hebt, een Duitse herder, Labrador of Rottweiler. De online hondentrainingen zijn geschikt voor ieder baasje en elke hond! Via deze pagina vind je al onze honden trainingen.
online puppy training hond jong


Nog geen puppy training gevolgd? Kies de puppy training: Puppypower!

Je puppy is schattig, maar soms ook stout... luisteren? Dat doet hij niet zo graag, hij wil spelen! Logisch. Maar.. 


Puppy training? Dat is net zo belangrijk voor de ontwikkeling van je pup, als de basisschool is voor de ontwikkeling van een kind. Dus..


Wil jij jouw puppy zindelijk maken? Hem leren luisteren, gedrag op commando aanleren? Op een positieve manier natuurlijk! En..


Heb je vragen over: verzorging, eten, uitlaten, alleen thuisblijven, etc? Dan is dit dé alles-in-een puppy cursus om mee te beginnen!

Welke honden training past op dit moment het beste bij jou?

hond opvoeden cursus

Wil jij dat je hond goed luistert? Check hier de opvoeding / gehoorzaamheid trainingen.

Je wilt dat je hond goed luistert, logisch! Alle trainingen die daarbij horen vind je daarom in dit handige overzicht. Of je nu naar een puppy cursus zoekt, een honden training voor je net herplaatste hond of de opvoeding van je senior een opfrisbeurt wilt geven, je vindt het hier!
probleem met mijn hond

Heeft je hond een specifiek gedragsprobleem? Voor elk gedrag is er een cursus met de oplossing.

Je hond is lief, maar op sommige punten.. Is er toch écht een probleem. Hij gromt bijv. als je in zijn buurt komt en je bent bijv. bang dat hij ooit iemand bijt. Gaat de deurbel? Dan blijft je hond maar blaffen. Of hij piept aan een stuk als hij alleen thuis moet blijven. Voor elk gedrag vind je hier de oplossing.
loca fun cursus honden

Wil jij simpelweg zoveel mogelijk fun met je hond beleven? Check dan snel dit overzicht!

Je wilt natuurlijk leuke dingen doen met je beste maatje. Maar hoe én wat? Kies uit onze fantastische fun cursussen! Gewoon plezier hebben of sportief samenwerken? Jij kiest! In dit handige overzicht vind je écht alles! Van foto's maken tot fun bundel, van spelletjes tot challenges en zelfs dogdance!

Ervaringen van andere baasjes

De band met mijn hond verbeterd!

Heel leuke en leerrijke info, tips en spelletjes, Hierdoor is de band met mijn hond al veel verbeterd en begrijp ik hem ook beter.
An Matthys

Zonder moeite veel geleerd.

Ze werken op de leukste en liefste manier met honden. Alles wat zij voor doen krijg ik zonder moeite aan mijn hond geleerd. Zelf leer ik ook heel veel.
Manon van As
Makkelijk en leuk leren.

Ik heb echt zoveel van jullie geleerd! Het verbaast me dat het eigenlijk zo makkelijk en leuk is om je hond dingen te leren op de "Minna manier".

Dinja Jkm Fronczek-van Der Scheer
minna hondentraining

Ik ben zeer dankbaar dat ik in al die jaren zoveel honden en baasjes dichter bij elkaar heb kunnen brengen

Minna

100% garantie op alle cursussen!

Of je nu een pup of volwassen hond hebt, een Duitse herder of Chihuahua, we  weten zeker dat onze hondentraining jou en jouw hond helpen! Daarom bieden we je een aanbod zonder enig risico. Ben jij binnen de eerste 30 dagen niet volledig tevreden over een cursus? Dan krijg je van ons gewoon je geld weer terug. Zo weet jij 100% zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Kan je nog meer doen in de online hondenschool? Jazeker!

begeleiding voor hondenbaasjes

Andere vragen of wil je even 1-op-1 advies over je hond? Kies de 1-op-1 zoom sessie.

Elke hond is anders, ieder baasje én elke omgeving waar zij zich in bevinden. In veel gevallen zal je de antwoorden tot in detail in onze trainingen vinden, maar twijfel je nog? Of wil je snel antwoord op specifieke vragen? Kies dan voor een 1-op-1 zoom sessie! Ga lekker zitten op de bank thuis en krijg het beste persoonlijke advies, PLUS een maatwerk plan om jouw uitdaging op te lossen. Wil je al een sessie boeken?

loca workshops

Heb jij een hondenschool of wil je als honden eigenaar een dagje teambuilding met je hond?

Of je nu een hondeneigenaar bent of eigenaar van een hondenschool, een baasje of getrainde professional. Wij hebben lezingen en workshops waarmee je gegarandeerd een leuke, leerzame dag hebt. Versterk het clubgevoel van je leden, vergroot de kennis van je instructieteam of je bekendheid OF geniet simpelweg door mee te doen! De LOCA workshops worden georganiseerd door het hele land!

Veelgestelde vragen over de online hondenschool

Hoe duur is een hondencursus?

Een hondencursus kost gemiddeld €15,- tot €60,- per les, exclusief reiskosten. Je betaalt minimaal €15,- tot 30,- voor een groepsles en tot €170,- voor een individuele trainingssessie met je hond.
Bij de meeste hondenscholen kom je 8-12x bijeen voor een puppycursus of gehoorzaamheidstraining. Omgerekend is dat in totaal €180,- tot €300,- per training bij groepsles en tot wel €1170,- voor een individuele hondentraining.

Gelukkig zijn onze hondencursussen online, daardoor kunnen we ze een stuk goedkoper aanbieden én je hebt geen reiskosten natuurlijk. Onze puppy training (Puppycursus) kost bijvoorbeeld maar €117,- terwijl hij 16 weken duurt en een stuk uitgebreider is dan een gewone puppy training. Hetzelfde geldt voor onze uitgebreide trainingen (waarin gehoorzaamheid en gedrag worden behandelt) voor pubers, herplaatsers en asielhonden.

Welke cursussen zijn er voor honden?

De meest bekende cursussen voor honden bij online hondenschool LOCA zijn: de puppy training (Puppycursus), opvoedings- en gehoorzaamheidstraining.
Naast deze cursussen zijn er ook specifieke cursussen voor honden met gedragsproblemen. Dit zijn afgebakende cursussen voor veelvoorkomende problemen zoals: wanneer je hond trekt aan de lijn, uitvalt naar anderen (reactief gedrag), niet alleen thuis kan blijven (verlatingsangst) of bang is voor vuurwerk (vuurwerktraining). Deze gedragscursussen worden vaak niet standaard aangeboden bij hondenscholen, omdat het probleem vaak thuis plaatsvindt of omdat het niet raadzaam is in groepsverband te oefenen om het probleem op te lossen.

Verder zijn er trainingen voor hondensport en fun, zoals: dogdance training, je hond leren speuren of zoeken en wandelen leuker maken. Wij bieden alle bovenstaande cursussen.


Er zijn ook specialistische cursussen die we niet aanbieden, deze hondencursussen zijn vaak afgestemd en geschikter voor specifieke honden. Denk aan africhting (pakwerk), agility (behendigheidstraining), treibbal of schapendrijven. Opleidingen tot therapie- of blindgeleide hond worden door specifieke instanties aangeboden, maar zijn niet beschikbaar voor alle honden en eigenaren.

Werkt een online hondentraining goed?

Jazeker! Tot nu in bijna alle gevallen zelfs beter dan de meeste offline trainingen van een hondenschool. Hoe ik (Eline) dat weet? Door het te vragen aan onze leden.

Ook jij mag het gerust vragen aan alle andere baasjes uit de LOCA club! Met inmiddels meer dan 6.000 leden en een gemiddelde beoordeling van 4.9 sterren, durven MInna en ik je te garanderen dat het écht werkt.

Om je laatste twijfels weg te nemen geven we je ook nog een 30-dagen niet goed geld terug garantie. Zo ben jij 100% zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe werkt zo'n online honden training eigenlijk?

In de online leeromgeving vind je de lesstof van de cursus(sen) die je aanschaft.. Denk aan; oefeningen, checklists en natuurlijk video's met uitleg. Wat je precies krijgt?

Dat staat bij elke cursus omschreven. Jij kiest vervolgens zelf wanneer je aan de slag gaat met trainen. In slechts een paar minuten per dag kan je flinke sprongen maken met een hondentraining!

Wat is het verschil tussen een online training en een offline training?

Bij traditionele trainingen zit je vast aan planningen en moet je dingen regelen bij het reizen. Daar heb je bij een online training natuurlijk geen last van. Jij kiest om te trainen wanneer het jou uitkomt. Snap je iets niet? Dan kun je ook makkelijk even een filmpje of deel ervan opnieuw kijken, zo vaak als jij wilt zelfs! Tot slot hoef je je thuis natuurlijk ook geen zorgen te maken over afleidingen van je hond door andere honden ;)

Van wie krijg je les?

Je krijgt les van Minna en mij (Eline). Minna is kynologisch instructeur. Haar missie? Zoveel mogelijk leren, wat ze vervolgens weer aan jou kan leren. Met vele titels en certificaten van vooraanstaande internationale opleidingsinstituten ÉN duizenden geholpen baasjes is dat inmiddels behoorlijk gelukt!

In de lessen kom je mij, Eline, ook vaak tegen, ik ben de super trotse eigenaresse van Van Maanen LOCA en Van Maanen Vakantiehuizen. Mijn missie is zoveel mogelijk baasjes met elkaar in contact te brengen én jou de meest optimale band met je hond te geven!

Wat is een goede basis hondentraining?

Als je jouw hond graag dingen als "plaats", "liggen" en meer wilt leren, is de honden cursus Basis Bagage, mits je al de skills hebt om je hond te kunnen belonen en motiveren, een goede training om te starten. Als dat nog niet lukt, dan start je met Big 6.

Hoe weet ik zeker welke training het beste bij mij past?

Minna en ik hebben bij elke honden training zo goed mogelijk omschreven op welke vragen een training aansluit. Daardoor weet je zeker wat voor jou de beste keuze is. Heb te toch nog twijfels na het lezen? Mail ons dan je vraag en we geven je met alle liefde ons advies over de best passende cursus.

Werkt de training wel voor mijn specifieke hond / ras?

Ja! Jouw hond is natuurlijk anders dan alle andere honden, maar de training is geschikt voor elke hond, elk ras en ieder baasje. Het is wel belangrijk dat jij je als baasje goed inzet, maar we verwachten niet anders van jou :) Minna is een kynologische instructeur met certificaten van vooraanstaande opleidingsinstituten uit diverse landen, dus je bent verzekerd van de beste honden trainer die je je maar kan wensen!

Welke honden cursus volg ik om mijn hond commando's aan te leren?

In alle cursussen besteden we aandacht aan aanleren van gedrag, dus dat je hond bepaalde gedragingen op een commando kan uitvoeren. Beste basis van gedrag aanleren vind je bij Magische Marker. Met deze methode kan je je hond het snelste en makkelijkste elke oefening aanleren!

Welke hondentraining helpt me mijn hond truckjes aan te leren?

Bij cursus DogDance besteden we aandacht aan aanleren van trucjes, maar ook in alle ontwikkelingscursussen (PuppyPower, Nieuwe Start en Stapje Vooruit) zitten modules in met trucjes!

Kan ik extra begeleiding krijgen bij een online hondentraining?

In de video's geven Minna en ik je natuurlijk duidelijke uitleg en voorbeelden, maar heb je toch nog een specifieke vraag? Geen zorgen. Er zijn meerdere leuke mogelijkheden om jouw brandende vraag/vragen te stellen.

1. Lid worden van de gezelligste online honden club (LOCA club abonnement). Hierin kan je al jouw vragen stellen en tegelijkertijd ook gezellig kletsen met andere hondenbaasjes.

2. Je kan ook een individuele sessie met Minna boeken. Dat kan in een Zoom sessie (online) of bij vakantiepark Van Maanen Vakantiehuizen (fysieke afspraak).

Wat is jullie visie op opleiden?

Minna en ik leiden samen op vanuit een positieve en informele insteek, zowel naar jou als je hond. Waarom? Omdat het werkt! Laat ik dat verduidelijken. Minna heeft door de jaren heen veel cursisten geholpen met een hond met gedragsproblemen, tot zelfs de meest schrijnende gevallen.

In bijna alle gevallen kwam er één ding overeen. Wat? Een negatieve (voor)opleiding! Een puppy zijn neus in zijn plas duwen? Dat is het slechts denkbare advies, toch wordt dit advies, net als veel andere soortgelijke adviezen, nog regelmatig gegeven. Daar moest Minna bij haar eerst hond zelf ook achter komen "Ja, je gelooft de uitleg, want die persoon zal het toch wel het beste weten?", dacht ze. Totdat haar eerste hond haar beet. Au!

Sindsdien heeft Minna zicht jarenlang bijgeschoold - en scholing geven - op het gebied van positieve trainingsmethodes voor honden!

Daardoor was gelukkig al snel het bijtgedrag van haar hond afgeleerd. Ze heeft certificaten van internationaal vooraanstaande opleidingsinstituten en is een autoriteit geworden op het gebied van hondengedrag.

Ik (Eline) ben trots dat ik samen met haar les aan jou mag geven!

Combineer je cursus met onze LOCA Club, dan krijg je onbeperkt individuele begeleiding 🐶🤗

loca club voor hondenbezitters

Pssssttt.. Kom je ook bij de LOCA Club?

Word lid van onze community en krijg gegarandeerd een betere band met je hond. Naast dat de LOCA Club heel leerzaam is en ingestoken op een positieve manier, heb je met veel andere gelijkgestemde hondenbezitters contact, heel gezellig dus. En....er zijn ook extra cursussen, e-books, etc. die uitsluitend te volgen zijn in de Club. Mogen wij ze je straks laten zien?


En wil je onverhoopt toch ooit stoppen of pauzeren? Geen zorgen, de club is gewoon maandelijks opzegbaar 😊


O ja, wanneer je de Club combineert met een losse cursus... Profiteer je van onbeperkte individuele begeleiding van ons.
Dit wil je toch niet missen! Kom jij ook gezellig bij de club? 

30+ jaar

Ervaring in hondentraining

19.000+

Tevreden baasjes en honden

22+ jaar

Gediplomeerd

27.000+

E-book Downloads