Powerwalking met je hond
10 juni 2022 
4 min. leestijd

Powerwalking met je hond

Powerwalking met je hond, heb jij daar al eens van gehoord? Wat is dat en voor wie is het dan geschikt? Moet je nou een super sportief type zijn om het te doen, of kan iedereen er aan mee doen? En welke honden kunnen daar aan mee doen? 

In deze blog alles over powerwalking met je hond! 


Powerwalkdog

Powerwalkdog is wandelen met je hond, maar dan net even anders. Wandelen met je hond is iets dat we (bijna) allemaal graag doen. 

Fitter worden en misschien wat strakker in je vel komen te zitten is ook iets dat de meeste mensen wel aanspreekt. Een betere conditie en betere gezondheid, wie wil dat nou niet!

Laat er nu een nieuwe sport ontwikkeld zijn waarbij je dit allemaal kunt combineren: Powerwalkdog! 

powerwalken oefeningen


Wat is Powerwalkdog?

De naam zegt het eigenlijk al, wandelen met power, met je hond. Het gemiddelde tempo bij een rondje wandelen met je hond is 5 km/uur. Powerwalken doen we met een snelheid tussen de 6 en de 9 km/uur. 

Sportief wandelen, conditie opbouwen en calorieën verbranden met je hond in de vrije natuur, waarbij al je spieren aan het werk worden gezet. 

Het powerwalken wordt gecombineerd met spierversterkende oefeningen en ook leuke oefeningen met en voor je hond. Je doet intervaltraining, een stukje lopen, even rust, een oefening. 


Wat zijn de voordelen van Powerwalkdog?

Samen met je hond een betere conditie opbouwen, fitter worden en de band met je hond verbeteren. Samen bezig zijn als baas en hond is altijd leuk! 

Een Powerwalksessie is een boost voor je immuunsysteem en je kunt met powerwalkdog laagdrempelig sporten in de buitenlucht. Verder is het natuurlijk super gezellig om in een groepje te lopen. 

oefeningen voor hond powerwalk


Voor wie is Powerwalkdog geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die graag wil werken aan de conditie met veel aandacht voor je hond. Iedereen die van een stevige wandeling houdt kan meedoen, er wordt niet gerend. 


Wat heb je nodig?

Je hebt natuurlijk een hond nodig, en het liefst een die de basis gehoorzaamheid beheerst en in staat is om ongeveer 30-45 minuten lekker door te lopen. Met een puppy zul je dus even geduld moeten hebben. 

Bij voorkeur draag je een heupriem waar je de lijn van je hond aan kunt bevestigen, aangezien je de armen en handen vrij moeten kunnen bewegen. Een tas of rugzak is niet handig, dat is nogal belemmerend. 

Een heuptasje of beloningstasje (bijvoorbeeld het LOCA beloningstasje) is prima om je sleutels en voertjes voor je hond in te doen. Draag prettig zittende kleding en sportschoenen. 

powerwalkdog voordelen


Wat heeft je hond nodig bij Powerwalkdog?

Idealiter draagt je hond een tuigje of een brede zachte halsband kan eventueel ook. Kleine, lekkere beloningsvoertjes neem je natuurlijk mee, en eventueel een clicker als je die normaal gesproken ook gebruikt met trainen. Bij LOCA kun je een hele fijne clicker kopen.

Water voor je hond is belangrijk (vooral als het weer wat warmer is). Een waterbidon met ingebouwde drinkbak kun je makkelijk aan je heupriem bevestigen. Meer heb je niet nodig! 


Hoe ziet een les er uit?

Globaal ziet een les er als volgt uit: tijdens het lopen houden we afstand van elkaar zodat jij en je hond samen geconcentreerd bezig kunnen zijn. Eerst wordt er rustig ingelopen, vervolgens gaan we sportief powerwalken. De armen bewegen hierbij ook mee. 

Er wordt regelmatig gestopt voor een oefening, afwisselend voor baas en hond. Een les wordt met rustig uitlopen afgesloten en eindigt met wat rek- en strekoefeningen en een cooling down.

hoe ziet powerwalk les met je hond er uit


Waar kun je terecht voor Powerwalk met je hond?

Er zijn Powerwalkdog lessen in onder andere Alkmaar, Amsterdam, Berghem. Beusichem, Castricum, Harderwijk, Hegelsom, Heino, Holten, Houten, Monster, Nuenen, Rosmalen, Steenbergen, Susteren, 't Gooi, Uffelte, Vinkel, Vledderveen, en Wijk aan Zee. 

Heb je interesse in powerwalkdog? Via de website van Edith, auteur van deze blog, kun je meer info opvragen of jezelf meteen aanmelden voor een leuke training! Ook kun je een kijkje nemen op de website van Zession Powerwalk of op de Facebook pagina ZessionPowerwalkDogFans!Sluit je aan bij de gezelligste online hondenclubs waar je je echt thuis voelt

De Soulmates Club is dé perfecte plek om te starten als je een (nog) betere relatie wilt met je hond.
Ontdek hoe je die magische connectie met je hond krijgt waarna alles gewoon makkelijk gaat.
En natuurlijk vind je in de Soulmates Club veel gelijkgestemde baasjes om mee te connecten.

Dan hebben we nog de exclusieve LOCA Club (de deuren van deze Club gaan maar een paar keer per jaar open), dé plek die in het teken staat van fun, sport, spel en waar je nog veel meer kunt leren over honden. Waar je onbeperkt persoonlijke begeleiding krijgt bij problemen, vragen, en de opvoeding van je hond
Dit is de plek waar je ook wandel- en trainingsmaatjes kunt ontmoeten, regelmatig gratis webinars kunt volgen, challenges, workshops en nog veel meer!


Hulp nodig?

Loop je tegen een bepaald probleem aan bij je hond? Of zoek je een online cursus om meer plezier met je hond te hebben, de gehoorzaamheid te verbeteren, of om te sporten met je hond?

Wij hebben bij LOCA een ruime keuze aan online hondencursussen en de mogelijkheid om via Zoom 1-op-1 begeleiding te krijgen of individuele begeleiding in combinatie met een van onze gedragscursussen Bekijk ons cursusaanbod hier.


Deze blog delen?

We hebben deze blog geschreven om zoveel mogelijk kennis met hondenbezitters te delen.
We willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk honden de best mogelijke band met hun baas krijgen. Onze missie is het vergroten van het hondenwelzijn door het delen van kennis en om hondenbezitters met elkaar in contact te laten komen.
We vinden het daarom helemaal geweldig als je deze blog deelt via onderstaande knoppen.

Kopiëren en plakken van deze blog of delen ervan gebruiken mag niet zonder toestemming


Over de schrijver
LOCA vroeg mij iets te schrijven over Powerwalkdog. Dat doe ik graag want deze leuke sport verdient meer aandacht. Iets over mij, ik ben Edith, woon samen met mijn 2 honden Flash de labrador en Sara de border collie in Noordwijkerhout, een plaatsje aan de kust. Honden zijn mijn passie, ik train en wandel graag met mijn eigen honden en help graag andere mensen met hun hond, vandaar dat ik kynologisch instructeur ben en tevens powerwalkdog instructeur.
Reactie plaatsen