De 10 leukste cadeautips voor je hond
29 november 2022 
6 min. leestijd

De 10 leukste cadeautips voor je hond

De feestdagen komen steeds dichterbij, maar wat geef je je hond nu met Sinterklaas of kerst cadeau? 

We hebben de 10 leukste cadeau-tips op een rij gezet om je hond (of de hond van je moeder, broer of kinderen, of je buren) blij te maken! 


Een heerlijk snackpakket

De meeste honden zijn dol op lekkere snacks. De meeste baasjes willen hun hond het liefst een beetje gezond voeren. Lekker en gezond gaan samen in heerlijke snackpakketten met natuurlijke snacks.

Laat de leuk uitziende rood-groen-gele vlechtjes, hartjes, rondjes en andere voor onze mensenogen aantrekkelijke koekjes maar liggen! Je kiest beter voor snacks zoals gedroogde nekken, kophuid, vishuid, pensstaafjes, gedroogde oren of gedroogde long. 

Het leuke is dat je met deze snacks ook makkelijk rekening kunt houden met een eventuele allergie en de voorkeuren van je hond. 

honden snackpakket


Speelgoed van Sodapup

Sodapup is een speelgoedmerk waarmee ik blij verrast ben. Wij hebben nu 3 speeltjes van Sodapup, en met 5 superfanatieke spelers zijn deze speeltjes nog steeds heel. 

De meeste Sodapup speeltjes kun je gebruiken als een gewoon speeltje, maar je kunt ze ook vullen met wat lekkers. Dubbel zoveel plezier! En omdat het speelgoed van Sodapup er ook zo leuk uitziet, is het extra leuk als cadeau, want het oog (van het baasje) wil ook wat. Wat dacht je van die leuke kerstboom of dat stevige cadeau-pakje? 


Een fijn, nieuw tuig

Wij mensen vinden het belangrijk dat onze kleding lekker zit. Kleding waarin je niet kunt bewegen, of die scheurt, of veel te klein is... die trekken we liever niet aan. Dat is bij honden net zo! 

Een zacht, fijn zittend tuig is dus best wel belangrijk! Een Y tuig laat de schouders vrij en belemmert de beweging niet. Wij vinden Anny X op dit moment het beste merk op de markt! 

Heb je een 'houdini-hond', dan kun je kiezen voor het safety-model. Het safety-model heeft een extra band om de buik, waardoor je hond zich niet achteruit uit het tuig kan trekken. Ook heel belangrijk als je hond bijvoorbeeld erg kan schrikken van vuurwerk!

goede y tuig


Een geweldig kussen om fijn op te dromen

Na een lekkere lange wandeling is een goede rustplaats, waar je hond fijn kan slapen, ook belangrijk. Een fijn kussen dat het lichaam van je hond goed ondersteunt en de druk op de gewrichten vermindert, is natuurlijk belangrijk voor alle honden, maar speciaal voor senioren en jonge honden. 

Een orthopedisch hondenkussen is helemaal fijn, en dan ook nog met een wasbare en vuilafstotende hoes, of eentje die waterdicht is. Dat is ook fijn als je oudere hond incontinent wordt, of als je pupje nog wel eens een ongelukje heeft. 


Voor de powerkauwer

Tja, koop je een lekkere kluif voor je hond omdat de reclame zegt 'urenlang kauwplezier'... en jouw hond heeft de kluif binnen 2 tellen op. Herkenbaar?  

Echte grote botten, zoals een runderknie, zijn uiteraard goed voor langdurig kauwplezier... maar die wil je liever niet bij jou op de bank hebben. Voor deze honden kan een kluif van Nylabone een uitkomst zijn. Nylabones heb je in alle soorten, maten en smaakjes. Ook ideaal voor honden met een voedselallergie! 

dalmatier met kong


Kong Speelgoed 

Kong is een van de meest bekende merken hondenspeelgoed. Het leuke van Kong is dat dit merk voor ieder wat wils heeft! Heb je een puppy, dan zijn de knuffels en puppy-kongs ideaal. Heb je een grote hond met erg veel kracht in zijn kaken? Dan kun je kiezen voor de grote, zwarte Kong XL.

Wil je je hond meer verrijking geven met zijn maaltijden? De voerspeeltjes van Kong zijn daar heel geschikt voor. Ook leuk: op de website van Kong vind je ook leuke recepten om de KONG van je hond mee te vullen. 


Toffe trainingsspeeltjes

Met dit speelgoed wordt elke training een dik feest! Zelfs honden waarvan hun baasje beweert dat ze ECHT NIET spelen met speelgoed, vinden dit speelgoed vaak toch wel erg interessant. 

Door het lange handvat (met een zachte voering, echt fijn!) heb je niet zo snel je vingers tussen de tanden van je hond. Het balletje aan het einde zorgt ervoor dat je er ook goed mee kunt gooien als je hond dat leuk vindt. Fantastische beloningsspeeltjes voor agility, gehoorzaamheid, dogdance of gewoon tijdens de dagelijkse wandelingen! 

warme jas voor hond


Een heerlijk warme jas

Ja, sommige honden hebben niet genoeg aan hun eigen jasje. Oudere honden en honden met een dunne, korte vacht (of helemaal geen vacht als je een naakthond hebt...) kun je het beste een warm jasje aantrekken wanneer de temperaturen omlaag gaan. 

Met een hondenjasje is het vooral belangrijk dat je hond daarmee wel goed vrij kan bewegen, en dat hij ook kan plassen en poepen. Wat ook heel erg belangrijk is, is dat vooral de onderkant van de borstkas goed bedekt is. Dat stukje wil je zeker warm houden! 


Een zachte knuffel 

De meeste honden vinden zachte knuffels erg fijn om in hun bek te pakken. Maar ja... dan maken ze er een gaatje in en heb jij al die vulling door je hele huis. Daar hebben de speeltjes van Skinneeez geen last van!

Deze knuffelspeeltjes zijn vrij lang, waardoor je lekker samen kunt spelen met je hond. En... er zit geen vulling in! Wel een pieper... dus vind je piepspeeltjes erg irritant, dan kun je beter een piepvrije knuffel aanschaffen. En sommige honden willen liever grote knuffels, zodat hun bek helemaal gevuld is. 

honden speelgoed


Meer vrijheid

Nee, natuurlijk laat je je hond niet zomaar loslopen als zijn hierkomen nog niet helemaal betrouwbaar is. Maar je wilt hem wel waar het kan meer ruimte geven om te snuffelen en te ontdekken. Dat kan natuurlijk op omheinde losloopveldjes, maar die heb je niet overal en dat is niet echt wandelen. 

Met een lange lijn kun je je hond meer vrijheid geven, terwijl je hond wel veilig blijft! Ik ben fan van lijnen met ingeweven rubber. Zelfs met natte handen heb je goed grip. De lijn brandt niet in je handen, en hij neemt geen water op zoals bijvoorbeeld een longeerlijn. 


Sluit je aan bij onze gezellige en leerzame online hondenclubs waar je je echt thuis voelt

De Soulmates Club is dé perfecte plek om te starten als je een (nog) betere relatie wilt met je hond.
Ontdek hoe je die magische connectie met je hond krijgt waarna alles gewoon makkelijk gaat.
En natuurlijk vind je in de Soulmates Club veel gelijkgestemde baasjes om mee te connecten.

Dan hebben we nog de exclusieve LOCA Club (de deuren van deze Club gaan maar een paar keer per jaar open), dé plek die in het teken staat van fun, sport, spel en waar je nog veel meer kunt leren over honden. Waar je onbeperkt persoonlijke begeleiding krijgt bij problemen, vragen, en de opvoeding van je hond
Dit is de plek waar je ook wandel- en trainingsmaatjes kunt ontmoeten, regelmatig gratis webinars kunt volgen, challenges, workshops en nog veel meer!


Hulp nodig?


Loop je tegen een bepaald probleem aan bij je hond? Of zoek je een online cursus om meer plezier met je hond te hebben, de gehoorzaamheid te verbeteren, of om te sporten met je hond?

Wij hebben bij LOCA een ruime keuze aan online hondencursussen en de mogelijkheid om via Zoom 1-op-1 begeleiding te krijgen of individuele begeleiding in combinatie met een van onze gedragscursussen Bekijk ons cursusaanbod hier.


Deze blog delen?

We hebben deze blog geschreven om zoveel mogelijk kennis met hondenbezitters te delen.
We willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk honden de best mogelijke band met hun baas krijgen. Onze missie is het vergroten van het hondenwelzijn door het delen van kennis en om hondenbezitters met elkaar in contact te laten komen.
We vinden het daarom helemaal geweldig als je deze blog deelt via onderstaande knoppen.

Kopiëren en plakken van deze blog of delen ervan gebruiken mag niet zonder toestemming

Over de schrijver
Minna is een kynologisch instructeur die wekelijks diverse mensen met honden begeleidt. Uitdagingen met betrekking tot pakwerk of juist een aaihond? Geen probleem is voor haar te gek! Met haar eigen honden doet ze van alles. Zo is ze naast hondentrainer, speur- en reddingshondengeleider, loopt ze op het hoogste niveau behendigheidswedstrijden en dogdancewedstrijden. Ze is samen met Eline, het vaste gezicht van de online hondenschool; Van Maanen LOCA. Ook geeft ze bij Van Maanen Vakantiehuizen wekelijks workhops en individuele begeleiding aan baasjes van honden. Je kunt Minna daarnaast kennen van stichting Dutch Celldogs, daar werkt ze als instructeur of haar blogs bij Doggo. Je kunt dus gerust zeggen dat haar hele leven draait om honden! Minna werkt al sinds 1995 met honden. Een hondentraining die je volgt bij Minna is altijd afwisselend en uitdagend, maatwerk voor baas en hond. Haar ervaring met veel verschillende hondencursussen geven zorgt voor een aanpak die echt werkt, en uiteraard op een positieve manier!
Reactie plaatsen