Puppypakket, dat krijg je gratis mee van de fokker
23 juni 2023 
in Puppy
5 min. leestijd

Puppypakket, dat krijg je gratis mee van de fokker

Een puppypakket, een leuk extraatje dat je van de fokker meekrijgt wanneer je je pup ophaalt. Waarom is het gebruikelijk om een pakketje mee te krijgen? En wat zit er allemaal in? En wat als je geen puppypakket hebt maar...je wilt er wel een, kan je ook ergens anders een puppypakket krijgen? Lees dat in deze blog!

Waarom een puppypakket?

Een puppypakket is een leuke maar ook nuttige extraatje dat een fokker met zijn pup meegeeft aan de nieuwe eigenaren. Dit pakket kan heel eenvoudig zijn, maar sommige fokkers pakken echt uit met complete in huisstijl ingepakte kadobox waarbij menig kerstpakket zich mag schamen. Een puppypakket is dus een extraatje, geen verplichting. Het geeft de fokker wel de gelegenheid om de pups een extra goede start te geven!

waarom puppypakket dalmatiër

Wat zit er in het puppypakket?

Meestal zit er sowieso voer in dat jouw puppy gewend is om te eten. Vaak vind je in het puppypakket ook een geurobject (speeltje, doekje, kleedje) met de nestgeur eraan. Ook kan er een speeltje, kluifje of lekkere puppysnoepjes in zitten. Of een riempje, halsbandje of een snelle uitlaatlijn. Bij sommige rassen vult de fokker het puppypakket aan met een boekje met vachtverzorgingstips. Maar ook een boekje over opvoeding en gedrag kan, of een heel boekwerk met allerlei informatie.

Wat zijn de voordelen van een Puppypakket?

Wat zijn de voordelen voor de pup?

Het is fijn dat je pup in zijn nieuwe thuis zijn bekende geur heeft bij zijn slaapplaats, en ook dat hij hetzelfde voer kan eten als bij de fokker. De spanning van verhuizen kan al wat buikpijn veroorzaken, en ander voer zou dit verergeren. Ook is het in het voordeel van de pup dat jij een "gebruiksaanwijzing" van de fokker hebt gekregen, zo weet je hoe het ook alweer zat met aan de riem lopen en waar de pup gewend is om in te slapen. Ja, de fokker vertelt het wel allemaal maar jouw aandacht was....ja, juist, bij de pup!

voordelen puppypakket krijgen

Waarom is dat nuttig voor de puppybaas?

Zoals al gezegd, sommige dingen die de fokker vertelde raakten misschien verloren omdat je net zo lekker knuffelde met je pup, of omdat je net zo leuk aan het spelen was dat je even vergat te luisteren. Geeft niks, gebeurt ons allemaal! Als je dan een boekwerk in het puppypakket vindt waarin je alles terug kunt lezen, is dat hartstikke fijn. En het is ook fijn dat je weet dat je het voer waar je pup aan gewend is bij de hand hebt voor de eerste dagen!

Wat is het nut ervan voor de fokker?

Een goede fokker wil echt het beste voor zijn puppy's. Hoe meer jij als nieuwe baas weet over de pup en hoe meer handvatten je hebt om hem de juiste verzorging te geven, hoe beter. Een goed gevuld puppypakket is ook een soort relatiegeschenk; de fokker is echt blij met jou als baas voor deze pup en geeft ook daarom graag een blijk van waardering.

nut puppypakket fokker baasje

Kan je gratis een puppypakket aanvragen?

Ja, je kunt ook zelf andere puppypakketten aanvragen voor je pup. Bijna alle merken voer staan te popelen om jou een pakket te sturen met een proefzakje van hun brokjes (en een heleboel reclame erbij). Dit is op zich handig, want zo kun je bekijken wat je pup echt lekker vindt en heb je verschillende smaken brokjes voor bijvoorbeeld een voerbal of snuffelmat. Maar let op; gebruik dit niet als voeding voor je pup, want elke 2 dagen van voer wisselen is meestal een beproefd recept voor diarree. En dat is niet zo fijn!

Gratis puppypakketten via (online) winkels

Ook via verschillende winkels zoals Pet's Place, Jumper, Welkoop en Intratuin kun je vaak een gratis puppypakket bestellen of ophalen bij de winkel. De inhoud kan variëren, maar vaak zitten hier ook brokjes in, een kluifje en een speeltje. En vaak ontvang je bij het ophalen bij een winkel ook een flyer van plaatselijke hondenscholen of andere hondenondernemingen zoals een uitlaatservice. Dat is wel handig!

gratis puppypakketten fokker

Betaalde puppypakketten

Natuurlijk zijn er ook betaalde versies van puppypakketten. Deze zijn meestal veel beter gevuld dan de gratis varianten. Dit scheelt vaak wel aanzienlijk in kosten, dus als je je pup bepaalde voeding geeft, kun je altijd kijken of dat merk ook een betaald puppypakket aanbiedt, waardoor je wat voer voor een zachtere prijs kunt krijgen. Ook zijn er betaalde speelgoedboxen en verzorgingspakketten voor pups. Altijd handig als je wat kunt besparen!

Ga jij binnenkort een puppy ophalen? (Heb je dan ook hieraan gedacht?)

Of heb jij net een puppy in huis? Dan ben je druk met elkaar leren kennen, zindelijkheid, socialisatie en opvoeding. Een puppypakket is natuurlijk niet alles wat je pup nodig heeft, daarom is het zeker ook handig om deze blog te lezen over wat je allemaal in huis moet hebben voor je pup!

Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan wat betreft iets van puppyspullen vergeten! Maar....ook voor de opvoeding hebben wij de beste hulpmiddelen. Zoals onze gebundelde masterclasses van belangrijkste puppy-onderwerpen; zindelijkheid, bijten en socialisatie!

puppy ophalen fokker puppypakket


Sluit je aan bij onze gezellige en leerzame online hondenclubs waar je je echt thuis voelt

De Soulmates Club is dé perfecte plek om te starten als je een (nog) betere relatie wilt met je hond.
Ontdek hoe je die magische connectie met je hond krijgt waarna alles gewoon makkelijk gaat.
En natuurlijk vind je in de Soulmates Club veel gelijkgestemde baasjes om mee te connecten.

Dan hebben we nog de exclusieve LOCA Club (de deuren van deze Club gaan maar een paar keer per jaar open), dé plek die in het teken staat van fun, sport, spel en waar je nog veel meer kunt leren over honden. Waar je onbeperkt persoonlijke begeleiding krijgt bij problemen, vragen, en de opvoeding van je hond
Dit is de plek waar je ook wandel- en trainingsmaatjes kunt ontmoeten, regelmatig gratis webinars kunt volgen, challenges, workshops en nog veel meer!


Hulp nodig?


Loop je tegen een bepaald probleem aan bij je hond? Of zoek je een online cursus om meer plezier met je hond te hebben, de gehoorzaamheid te verbeteren, of om te sporten met je hond?

Wij hebben bij LOCA een ruime keuze aan online hondencursussen en de mogelijkheid om via Zoom 1-op-1 begeleiding te krijgen of individuele begeleiding in combinatie met een van onze gedragscursussen Bekijk ons cursusaanbod hier.


Deze blog delen?

We hebben deze blog geschreven om zoveel mogelijk kennis met hondenbezitters te delen.
We willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk honden de best mogelijke band met hun baas krijgen. Onze missie is het vergroten van het hondenwelzijn door het delen van kennis en om hondenbezitters met elkaar in contact te laten komen.
We vinden het daarom helemaal geweldig als je deze blog deelt via onderstaande knoppen.

Kopiëren en plakken van deze blog of delen ervan gebruiken mag niet zonder toestemming

Over de schrijver
Minna is een kynologisch instructeur die wekelijks diverse mensen met honden begeleidt. Uitdagingen met betrekking tot pakwerk of juist een aaihond? Geen probleem is voor haar te gek! Met haar eigen honden doet ze van alles. Zo is ze naast hondentrainer, speur- en reddingshondengeleider, loopt ze op het hoogste niveau behendigheidswedstrijden en dogdancewedstrijden. Ze is samen met Eline, het vaste gezicht van de online hondenschool; Van Maanen LOCA. Ook geeft ze bij Van Maanen Vakantiehuizen wekelijks workhops en individuele begeleiding aan baasjes van honden. Je kunt Minna daarnaast kennen van stichting Dutch Celldogs, daar werkt ze als instructeur of haar blogs bij Doggo. Je kunt dus gerust zeggen dat haar hele leven draait om honden! Minna werkt al sinds 1995 met honden. Een hondentraining die je volgt bij Minna is altijd afwisselend en uitdagend, maatwerk voor baas en hond. Haar ervaring met veel verschillende hondencursussen geven zorgt voor een aanpak die echt werkt, en uiteraard op een positieve manier!
Reactie plaatsen